Literatuur & Romans Karakter Uitgevers Juni 2011

Volgend jaar zomer

Citaat

Volgend jaar zomer leest als een schitterende roadmovie, een boek dat gaat om echte vriendschap en de leugens waarmee ieder zijn of haar leven leefbaar maakt.

Wat is het leven? Een grabbelton? Een loterij met alleen maar loten waar geen prijs op valt? Een persoonlijk drama of grootse cinema? Di tis het verhaal van een roadtrip die zomer, vrijheid en liefde uitademt. Felix, Mare en Bernhard willen eigenlijk alleen maar samen tv kijken. Maar wanneer Felix onverwachts het huis van zijn oom in Zuid-Frankrijk erft, besluiten de vrienden van het ene op het ander moment in Marcs oranje VW-bus te springen en erheen te rijden. Voor hen ligt de reis van hun leven.

Onderweg pikken de mannen Lilith op, een beeldschone lesbienne die net verlaten is door de liefde van haar leven, sluit hun vriendin Zoë zich bij hen aan en stuiten ze op Jeanne, die probeert haar tragische leven voor een paar dagen te ontvluchten. De reis door Frankrijk is een gevarieerde roadtrip, waarin de vrienden elkaar, zichzelf en het leven onontkoombaar tegenkomen. Samen gaan ze op zoek naar de zin van het leven, of beter: op zoek naar een antwoord op de vraag wat het leven nu eigenlijk is. Oude herinneringen komen bovendrijven – nostalgische, maar ook pijnlijke – ze verdrinken bijna in een diep, ijskoud meer in een onheilspellende gorge en moeten halsoverkop het dorp ontvluchten dat ze ’s nachts op stelten zetten.

Volgend jaar zomer leest als een schitterende roadmovie, een boek dat gaat om echte vriendschap en de leugens waarmee ieder zijn of haar leven leefbaar maakt. Het is tegelijkertijd oerkomisch en diep tragisch, en spoort aan tot nadenken. Leuk boek dat lekker weg leest op een zomerse dag.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

256

ISBN

9789061127765

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld