Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Augustus 2008

Vleugels van angst

Citaat

De auteur heeft een leuke locatie uitgezocht om de gruweldaden te laten afspelen. Je ziet al helemaal voor je zo'n mooie oude, historische campus met bijbehorende geschiedenis.

Aan de universiteit van Cambridge, Engeland, wordt het verminkte lijk van een jonge vrouw gevonden. Het is niet de eerste moord op de campus: de studenten worden belaagd door politie, pers en hun eigen angst. De hoofdverdachten zijn Olivia Corscadden, de studente die het lichaam vond en haar vriend. Olivia vertelt de forensisch psychiater over haar leven op de universiteit en hoe ze het slachtoffer, en zoals als later blijkt ook de vorige slachtoffers, leerde kennen. Terwijl de gruwelijkste details aan het licht komen, stijgt de spanning langzaam maar zeker…

We volgen een groep vrienden op de campus die elkaar al jaren kennen. Als een van hen vermoord wordt is het vertrouwen in elkaar ver te zoeken. De vriendengroep wordt langzaam maar zeker uit elkaar gerukt. Toch proberen ze op allerlei manieren om de angst te boven te blijven. De gesprekken die Olivia heeft met de psychiater Matthew worden steeds gedetailleerder en de vraag blijf maar doorhameren, heeft ze iets met de moorden te maken?

Het is een super spannend debuut van Newman. Ze heeft een leuke locatie uitgezocht om de gruweldaden te laten afspelen. Je ziet al helemaal voor je zo’n mooie oude, historische campus met bijbehorende geschiedenis. Het is een psychologische thriller, de gesprekken die Olivia voert met Matthew worden uitgebreid besproken maar ook hoe de groep uit elkaar valt door angst. Toch blijft de spanning, ook omdat Olivia steeds weer nieuwe voorvallen herinnert. De moorden zijn op gruwelijke wijze begaan geen detail blijft bespaard. Het plot van het verhaal is fantastisch gevonden en eng onverwacht!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Pagina

319

ISBN

9789021801377

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld