Jeugd Moon September 2016

De vier kaboutertjes in de herfst

Citaat

In de tekeningen is veel te zien en te ontdekken en dit boek blijf je dan ook keer op keer uit de kast pakken.

Vier kaboutertjes wonen in het bos. En waar beleef je de seizoenen meer dan daar? Een voorleesboek vol vallende blaadjes, eikeltjes, kastanjes en beukennootjes. Paddenstoelen, storm en regen. De vier kaboutertjes beleven er de mooiste verhalen mee en peuters en kleuters zullen genieten van hun herfstavonturen.

De vier kaboutertjes in de herfst is een boek vol mooie illustraties. Het boek bevat haast nostalgische tekeningen en de kabouters zijn echt op de ‘ouderwetse’ manier weergegeven. Prachtig! Ontzettend origineel is dat de tekeningen gecombineerd worden met afbeeldingen van echte foto’s. Dan kan het zo maar zo zijn dat een getekende kabouter een gefotografeerde sjaal om heeft. Het is leuk om dit samen met je kleintje te ontdekken.

Het boek bestaat uit meerdere korte verhaaltjes en is daarmee een perfect voorleesboekje voor het slapen gaan. De verhaaltjes zijn op rijm en bevatten diverse thema’s. Denk hierbij aan vriendschap, maar ook aan zwaardere thema’s als de dood. Kinderen komen hier toch mee in aanraking maar nu op een vrij luchtige manier.

In de tekeningen is veel te zien en te ontdekken en dit boek blijf je dan ook keer op keer uit de kast pakken. Daarnaast is het gewoon heel lieflijk getekend wat het voor mij een echte aanrader maakt!

 

 

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestipBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

31

ISBN

9789048825752

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.