Overige Karakter Uitgevers Juni 2012

Vermeer-schetsen

Citaat

Het verhaal geeft je meer inzicht in het leven van Vermeer en elk hoofdstuk wordt rijker gemaakt door een illustratie de je een beeld geven van het leven in deze tijd.

Het melkmeisje, Het meisje met de parel… Iedereen kent de werken van Johannes Vermeer, de grote Hollandse meester uit de Gouden Eeuw. Maar over zijn leven zelf is vrij weinig bekend: Vermeer is altijd raadselachtig gebleven met zijn onnavolgbaar subtiele kleurstelling en zijn ongeëvenaarde weergave van het licht. Vermeer-liefhebber en bewonderaar Frederik H. Kreuger maakte een reconstructie van het leven van deze meester.

Het verhaal geeft je meer inzicht in het leven van Vermeer en elk hoofdstuk wordt rijker gemaakt door een illustratie de je een beeld geven van het leven in deze tijd. Alle personen die belangrijk waren in het leven van deze schilder worden mooi beschreven. Aan het einde van de hoofdstukken wordt een nawoord gegeven wat een diepere betekenis geeft aan het verhaal en dat is zeker interessant.

Toch is het verhaal af en toe wat kinderachtig geschreven. Desalniettemin maakt dat het niet minder leuk om dit boek als bewonderaar van Vermeer te lezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

192

ISBN

9789045201764

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.