Thriller & Spanning Ambo | Anthos November 2009

Verloren eiland

Citaat

Mills heeft er voor gezorgd dat dit boek rijk is aan personages, conflicten en bovenal aan spanning met een onverwachte ontknoping op het einde.

Zomer 1942. Op Malta woedt de oorlog in alle hevigheid. De Britten verdedigen zich met man en macht tegen de nazi’s. De inwoners van het eiland zijn zich permanent bewust van de dreiging van de Luftwaffe, die met bombardementen dood en verderf zaait en een wig drijft tussen de Maltezen en de Britten. Max Chadwick is een Britse inlichtingenofficier. Het is zijn taak om het moreel van de inwoners van Malta hoog te houden. Als hij ontdekt dat een Britse officier Maltese vrouwen heeft vermoord, beseft Chadwick dat hij met vuur zou spelen als hij het bewijs openbaar maakt. Hij besluit in het geheim een onderzoek in te stellen, buiten medeweten van zijn superieuren, vrienden en vriendin om. De moordenaar blijkt zeer sluw en blijft hem steeds een stap voor.

Verloren eiland begint met een Britse inlichtingenofficier die bewijs in handen krijgt dat een Britse officier Maltezer vrouwen vermoord. Door achter de waarheid te zijn gekomen, loopt zijn eigen leven steeds meer gevaar.

Mills heeft er voor gezorgd dat dit boek rijk is aan personages, conflicten en bovenal aan spanning met een onverwachte ontknoping op het einde. In 1951 vindt in Londen nog een confrontatie plaats en valt alles in het verhaal op zijn plaats. Prachtige literaire thriller.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

352

ISBN

9789041415110

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld