Chicklit Luitingh Sijthoff Juni 2013

Verkikkerd

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Lisette Jonkman schrijft op toegankelijke, grappige, vlotte wijze over haar personages en de problemen en gedachtes die ze hebben of de situaties waarin ze terecht komen. De nerds hebben stuk voor stuk gekke bijnamen: Hermelien, Chewy, Paladin en Kikker. Kikker is Lucilles favoriete nerd. Hij ziet er namelijk nog best leuk uit. Sterker nog: Lucille voelt zich best aangetrokken tot hem. Dat zorgt voor een paar fijne, maffe situaties waar ze beiden geen raad mee weten.

Zelf ben ik nooit uitwonend student geweest dus ik weet niks van het hebben van huisgenoten en het opstellen van een schoonmaakschema, het behoren tot een studentenvereniging of de jacht naar een kamer. Maar Lisette Jonkman zelf wel. En dat is prettig, want ze weet er op fijne wijze over te schrijven.

Ze legt goed uit waar nodig en ze verklaart veel door dit op bepaalde punten juist niet te doen. Ze laat situaties ook gewoon ontstaan en gebeuren, waardoor je net als Lucille langzaam de studentenwereld wordt ingeleid. De spanningen tussen Kikker en Lucille zijn verleidelijk, spannend en goed uitgewerkt. De liefde tussen die twee is heel erg voelbaar, en daardoor raas je door het boek heen. Veel te snel was Verkikkerd uit, hoewel het toch maar liefst 458 bladzijdes telt.

Verkikkerd is een perfecte chicklit: leuk, onderhoudend, afwisselend en grappig. De liefde voor het schrijven en haar personages spat van de pagina’s af. Je voelt als lezer hoeveel plezier Lisette Jonkman heeft gehad bij het schrijven. Dit jaar verschijnt Verslingerd, het vervolg op Verkikkerd. De liefde tussen Lucille en Kikker wordt dus vervolgd. Ik kan niet wachten.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Verschenen
Pagina

459

ISBN

9789021808499

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.