Thriller & Spanning The House of Books Maart 2007

Verdwijn

Citaat

Het recent verschenen boek van Gerritsen is waanzinnig spannend. Met dit boek zal zich weer een rij schare fans aansluiten bij Gerritsen. Ze weet keer op keer een zinderend spannend boek neer te zetten, maar houdt de afwisseling erin.

In het mortuarium opent patholoog anatoom Maur Isles een lijkenzak. In eerste instantie schijnt de naamloze vrouw niet meer dan de volgende dode te zijn, tot het lijk de ogen opent. De vrouw wordt onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht, maar de vrouw die eerst voor lijk werd aangezien gaat zelf op moordtour. Ze vermoordt een bewaker en gijzelt enkele personen waaronder de zwangere patiënt Jane Rizzoli. Terwijl de uren wegtikken is het de vraag wat de vrouw wil. Intussen voegt Maura zich bij FBI-agent Gabriel Dean, de echtgenoot van Jane. Ze proberen gezamenlijk de identiteit van de moordenares te achterhalen. Maar alleen Jane bezit de sleutel tot het mysterie, als ze het tenminste overleeft…

Het recent verschenen boek van Gerritsen is waanzinnig spannend. Met dit boek zal zich weer een rij schare fans aansluiten bij Gerritsen. Ze weet keer op keer een zinderend spannend boek neer te zetten, maar houdt de afwisseling erin.

Naast spanning weet Gerritsen ook humor in het verhaal te verwerken. Goed voorbeeld hiervan is wanneer de hoogzwangere Jane op het punt staat te bevallen, wat een hilarisch moment in de rechtszaal oplevert. Zelfs na de uitgerekende datum, waar Jane inmiddels een week overheen zit,  kan ze haar werk niet loslaten, wat regelmatig voor grappige momenten zorgt.

Het is leuk dat de personen Maura Isles en Jane Rizzoli ook in deze nieuwe thriller opduiken. De lezer leert de personages goed kennen doordat zij in verschillende boeken terugkeren en gaat zo met de personages meeleven. Je kent de voorgeschiedenis van zowel Maura als Jane wat het boek alleen nog maar spannender maakt. Enig minpunt is dat Jane steeds in de meest verschrikkelijkste situaties terecht komt wat het verhaal soms ongeloofwaardig maakt.

Verdwijn lees je in een ruk uit en is zo spannend dat je het niet naast je neer kunt leggen. Gerritsen zorgt ervoor dat je geen enkel personage meer vertrouwt en zet de lezer tevens aan tot denken over de regering. Heeft de regering wel het beste voor met haar burgers? Niet is immers wat het lijkt

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

351

ISBN

9789044317367

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.