Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Oktober 2010

Verdwenen

Citaat

Deze thriller is vreemd, maar wel lekker. Het is een spannend en meeslepend verhaal doorspekt met psychologische stukjes. Stukjes die je aan het denken zetten geschreven met de nodige humor of zelfspot van het karakter in kwestie.

Black Ridge, Washington. Op een prachtige zomeravond loopt de vierjarige Scott over de aanlegsteiger een eindje het meer op en verdwijnt in het niets. De wereld van zijn vader, John Henderson, stort die dag in, maar hij overleeft – min of meer.
Drie jaar later ontvangt hij een e-mailtje van een onbekende met de tekst ‘ik weet wat er met je zoon gebeurd is’. Henderson keert terug naar Black Ridge en ontketend zo een verschrikkelijke reeks gebeurtenissen, die iedereen die hij lief heeft dreigt mee te sleuren.

John heeft min of meer de draad weer opgepakt na het verlies van zijn oudste zoon. Hij is gescheiden van zijn vrouw en vervreemd van zijn tweede zoontje. Het drama van het overlijden van zijn zoon is nooit opgelost en in de buurt van Black Ridge zweven daarover de meest rare geruchten. Ellen, de vrouw die via het e-mailtje contact met hem opneemt, vreest voor haar leven. Ze is haar man verloren op net zo’n vreemde manier als de zoon van John en denkt dat iets of iemand haar als volgende heeft uitverkoren. John gaat terug naar Black Ridge, aangezien hij zelf ook een hoop antwoorden zoekt, maar vindt daar eerder nog meer vragen. Er is inderdaad iets vreemd aan het stadje Black Ridge en aan haar inwoners…

Deze thriller is vreemd, maar wel lekker. Het is een spannend en meeslepend verhaal doorspekt met psychologische stukjes. Stukjes die je aan het denken zetten geschreven met de nodige humor of zelfspot van het karakter in kwestie. Deze stukjes zijn kort genoeg om niet te irriteren of het verhaal op te houden.

In het grootste gedeelte van het boek is helemaal niet duidelijk wat er nou precies toentertijd is gebeurd, en er blijft dan ook niets anders over om, als lezer, mee te leven en te lezen met hoofdpersoon John.

De karakters zijn goed gestalte gegeven en het verhaal zelf is beslist boeiend en gelukkig makkelijk te volgen. Je voelt vanaf het begin van het boek al aan dat er geen ‘normale’ antwoorden zullen komen op de dadervraag, maar dat het met iets bovennatuurlijks te maken heeft. Dat geeft het boek een mistig en schimmig tintje en houdt het verhaal lekker spannend en onvoorspelbaar.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

367

ISBN

9789024532742

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.