Thriller & Spanning A.W. Bruna November 2012

Verdieping X

Citaat

Alle eindjes sluiten perfect op elkaar aan en tot het einde ben je benieuwd hoe het verhaal afloopt. Met Verdieping X heeft Moelands wederom haar volgende spannende thriller geschreven.

In een Utrechtse discotheek overlijden plotseling twaalf jongeren na het gebruik van de mysterieuze partydrug ELF. Tientallen anderen raken in coma en hun toestand verslechtert met het uur. In het Academisch Medisch Centrum Midden vecht hematoloog Floor van Schaik voor hun levens. Hun bloed wordt geanalyseerd door het commerciële bedrijfje Future Medical Blood dat elders in het gebouw is gevestigd. Floors chef Victor de Kauw lijkt alle vertrouwen in FMB te hebben, en des te minder in haar. Wanneer De Kauw probeert Floor op non-actief te stellen, besluit ze ´s nachts in het lab van de Utrechtse bloedbank zelf wat proeven te nemen…

Verdieping X leest als een speer en de lezer wordt direct in het verhaal meegezogen. Verschillende personages hebben de hoofdrol en de zeven verhaallijnen zijn nauw met elkaar verweven. In het begin moet je hierdoor goed bij de les blijven wil je onthouden wie wie is en wie welke rol speelt in het verhaal, daar de personages in korte hoofdstukken naar voren komen. Toch heeft Moelands met haar gevatte manier van schrijven de verschillende levens aan elkaar weten te lijmen. Ze smijt vaak met rake opmerkingen wat humor in het verhaal brengt. Bij het lezen van het verhaal is het duidelijk dat Moelands veel oog heeft voor detail, aangezien ze aanhoudend ziekenhuistermen gebruikt. Aan de ene kant maken deze details het verhaal interessanter, maar soms wordt een procedure te uitvoering behandeld wat weinig toevoegt aan het verhaal.

Zonder meer zit Verdieping X erg goed en slim in elkaar. Alle eindjes sluiten perfect op elkaar aan en tot het einde ben je benieuwd hoe het verhaal afloopt. Met Verdieping X heeft Moelands wederom haar volgende spannende thriller geschreven.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789400502246

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.