Thriller & Spanning Karakter Uitgevers Januari 2014

Verbeten

Citaat

Het verhaal is gewoon echt spannend. Is er echt geen manier om te ontsnappen? En zo ja, waar kun je dan heen? Wat is erger: het hek over naar niemandsland of blijven in de gecreëerde wereld van Wayward Pines? Dat is de vraag...

Wayward Pines telt 461 inwoners. Idyllisch gelegen in een vallei en omgeven door schilderachtige bergpartijen waan je je in een modern paradijs… ware het niet dat het dorp wordt omgeven met een onder stroom staand hek met daarop prikkeldraad en het ook nog eens vierentwintig uur per dag door scherpschutters in de gaten gehouden. Elk van de 461 inwoners werd wakker na een afschuwelijk ongeluk. In elk huis en bedrijfsgebouw hangen verborgen camera’s  De inwoners weten geen van allen hoe ze er terecht zijn gekomen. Hun wordt verteld waar ze komen te wonen. Waar ze komen te werken. Met wie ze moeten trouwen. Sommigen denken dat ze dood zijn en zich in het hiernamaals bevinden. Anderen denken dat ze in een experimentele gevangenis zitten. En iedereen droomt er stiekem van om te vluchten, maar de weinigen die het proberen komen voor een angstaanjagende verrassing te staan.  Ethan Burke heeft de wereld achter de afscherming gezien. Hij is de sheriff en de enige die de waarheid kent – Wayward Pines is niet zomaar een dorp. En wat er zich aan de andere kant bevindt is een nachtmerrie die ieders voorstelling te boven gaat.

Verbeten is het tweede deel in de serie over Wayward Pines. Het verhaal gaat verder daar waar het eerste deel ophield. Gelukkig pakt de auteur af en toe terug op gebeurtenissen die in het eerste deel zijn gebeurd. Dit verfrist ook weer even het geheugen van de lezer op. De serie doet mij sterk denken aan de televisieserie Under the dome. Een groepje mensen zit gevangen in een ‘lieflijk’ dorp en komt gaandeweg achter de waarheid. Leuke aan dit tweede deel is dat Burke inmiddels de waarheid kent en ook een normaal gezinsleven erop na probeert te houden. Hij is inmiddels herenigd met zijn vrouw Theresa en zoon Ben. Maar hoe lang kan hij het gruwelijke geheim voor zich houden? Hij weet dat David Pilcher, een man die in de bergen woont, alles en iedereen in de gaten houdt en het stadje, desnoods met harde hand, regeert. Wanneer een jonge vrouw vermoord wordt gevonden gaat Burke op onderzoek uit en wordt hij lijnrecht tegenover zijn oude geliefde gezet. Hoe lang kan dit goed gaan? Wiens kant kiest hij uiteindelijk?

Crouch beschikt over een vlotte schrijfstijl waardoor het verhaal prettig leest. Het verhaal bevat voldoende actie en vaart. Crouch vergeet echter tevens niet de onderlinge vriendschappen en het gezinsleven goed naar voren te laten komen. De lezer begrijpt als geen ander het dilemma van Burke en de spagaat waarin hij zich bevindt.

Daarnaast is het verhaal gewoon echt spannend. Is er echt geen manier om te ontsnappen? En zo ja, waar kun je dan heen? Wat is erger: het hek over naar niemandsland of blijven in de gecreëerde wereld van Wayward Pines? Dat is de vraag…

Met wederom een spannende cliffhanger laat Crouch de lezer in het ongewisse achter en moeten we smachtend wachten op deel drie om meer antwoorden te verkrijgen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

320

ISBN

9789045205939

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.