Thriller & Spanning Uitgeverij Marmer Juli 2012

Vakantievrienden

Citaat

Vakantievrienden is eerder een kort verhaal dan een volwaardig boek. Dit maakt ook dat het verhaal wat vluchtig is opgebouwd en weinig diepgang bevat.

Op kampeervakantie in Frankrijk met haar gezin raakt Mieke in de ban van de mysterieuze Ewoud. Al snel loopt de spanning op… Mieke en Thom Zuidkerken grijpen de jaarlijkse kampeervakantie met hun gezin aan om te proberen hun huwelijk te redden. Sinds Mieke weet dat Thom is vreemdgegaan staat hun relatie onder grote druk. Via de vakantievriendjes van de kinderen ontmoeten ze Wendy en Ewoud, met wie ze gezellig borrelen en barbecueën. Mieke voelt zich aangetrokken tot de spannende en intrigerende Ewoud en bekijkt haar eigen door- sneehuwelijk ineens met heel andere ogen. En dat heeft grote gevolgen…

Vakantievrienden is een kort verhaal van Linda van Rijn. In dit verhaal volgen we het gezin van Mieke die op vakantie gaat naar de camping. Hun kinderen maken al snel vriendjes op de camping. Dit resulteert erin dat Mieke en haar man zelf ook steeds meer ondernemen met de ouders van twee van die kinderen. Het gaat om Wendy en Ewoud. Ewoud is weduwnaar en sinds enkele jaren weer gelukkig met Wendy. Toch is de spanning voelbaar als Ewoud en Mieke elkaar voor het eerst ontmoeten. Mieke wil niet vreemdgaan, maat haar man Thom heeft in het verleden eens een scheve schaats gereden en dat zit haar nog altijd dwars. Wat Mieke niet weet is dat haar actie grote gevolgen heeft…

Vakantievrienden is eerder een kort verhaal dan een volwaardig boek. Dit maakt ook dat het verhaal wat vluchtig is opgebouwd en weinig diepgang bevat. Van Rijn komt redelijk snel tot de kern, waar onderliggende gedachtes en gevoelens nog wel eens naar de achtergrond verschuiven. Spannend is het verhaal niet, het is van meet af aan duidelijk dat Ewoud niet helemaal zuiver op de graat is. Vraag is echter wat hij precies heeft uitgespookt in het verleden… Het is jammer dat het karakter van Ewoud wat onderbelicht blijft en weinig wordt uitgediept. Wat waren zijn motieven voor zijn daden in het verleden? Het gaat in Vakantievrienden vooral om het hier en nu en het gevaar dat Mieke loopt. Doordat het zo’n kort verhaal is heeft dat echter wel consequenties voor de ontwikkeling van de personages in het verhaal.

Vakantievrienden is een dun boekje dat je snel uit hebt. Het is echter prima voor een uurtje leesplezier in de achtertuin of op het terras. Verwacht echter niet teveel diepgang en een spetterend plot.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

112

ISBN

9789460681042

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.