Literatuur & Romans De Geus November 2014

Uitval

Citaat

Eenmaal gewend aan de ‘metaforische’ schrijfstijl van Fleur Bourgonje ontdek je de schoonheid van dit boek.

Wanneer een vrouw kort de macht over haar been verliest, beseft ze dat het leven een eindigheid kent en hierdoor ok haar waarneming verandert. Hierdoor leest ze opnieuw haar net ingeleverde manuscript en komt ze er achter dat ze veel belangrijke gebeurtenissen veel te veel beschreven heeft vanuit haar eigen visie. Hierdoor twijfelt ze aan haar manuscript en duikt ze opnieuw in haar leven van vroeger.

Verwacht bij het lezen van dit niet al te dikke boek van 187 pagina’s geen gemakkelijk boek. Soms is het nodig het boek even aan de kant te leggen en op je te laten inwerken wat je nu daadwerkelijk hebt gelezen. Uitval geeft een relaas over het leven weer en zet de lezer daadwerkelijk op een andere manier aan het denken, zonder dat de visie van de auteur aan je wordt opgedrongen. Af en toe is het voor de lezer lastig zich te verplaatsen in de gedachtegang van de ik-persoon. Dit is soms wat onsamenhangend. Er is veel ruimte voor het invullen van je eigen interpretatie en dit laat soms juist vragen bij de lezer achter.

In het begin moet je even inkomen in de schrijfstijl van Fleur Bourgonje. Maar eenmaal gewend aan de ‘metaforische’ schrijfstijl ontdek je de schoonheid van dit boek. De haast voelbare pijn raakt de lezer en de aftakeling van de ik-persoon is erg realistisch. Daardoor is het verhaal aangrijpend en is het gevoel prachtig verwoord.

Delen uit het geschreven manuscript worden afgewisseld met de visie die de ik-persoon nu op haar eigen werk heeft, waardoor feiten zich afwisselen met de eigen visie op de geschreven tekst.

Al met al een pittig boek van hoge kwaliteit, waar je je niet in moet vergissen ondanks het aantal pagina’s. Het bijzondere aan Uitval is dat de lezer een eigen interpretatie aan de aftakeling van de hoofdpersonage kan geven, waardoor het iedere lezer op een geheel eigen manier zal raken.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

187

ISBN

9789044534146

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.