Chicklit Sirene Juni 2007

Uitgeteld! Het leven met een mini-dictator

Citaat

Groot pluspunt aan Uitgeteld! is dat het boek een stuk positiever overkomt dan Bevrucht! In het eerste boek was Eckler voornamelijk erg negatief over de zwangerschap en baby's in het algemeen. In Uitgeteld! ziet ze echter zelf ook de humor van haar onkunde als moeder in.

De meeste moeders liegen. De moeder die zegt dat haar baby een engel was die altijd doorsliep liegt net zo hard als de moeder die zegt dat ze zich een leven zonder haar baby niet kan voorstellen. Hoewel de meeste opvoedboeken zich concentreren op het eerste jaar na de bevalling, beschrijft Uitgeteld! hoe het er écht aan toegaat tijdens de eerste twee jaar.

Uitgeteld! is het vervolg op het eerder verschenen Bevrucht! In Bevrucht draaide het allemaal om de onverwachte zwangerschap van Becky. In Uitgeteld! gaat het leven van Becky verder na de geboorte van haar eerste kind, een meisje met de naam Rowan. In het eerste boek moest ik nog erg wennen aan de schrijfstijl van Eckler, in het tweede boek zat ik echter meteen lekker in het verhaal. Toch blijft het een nadeel dat de vriend van Becky wederom alleen als ‘De Verloofde’ wordt aangeduid. Zo blijft hij ook in dit boek op de achtergrond en zijn karakter blijft oppervlakkig. De lezer leert eigenlijk alleen Becky echt goed kennen. Ook dochtertje Rowan wordt zelden met haar naam aangeduid, maar als ‘De Baby’. Ook wordt ze wel de ‘Dictator’ genoemd, omdat de ouders zich rot rennen om het haar naar de zin te maken. Dit is echter wel grappig. Hoe vaker Rowan als ‘Dictator’ wordt aangeduid, hoe grappiger het wordt. Dit geeft het boek meteen de nodige dosis humor mee.

Groot pluspunt aan Uitgeteld! is dat het boek een stuk positiever overkomt dan Bevrucht! In het eerste boek was Eckler voornamelijk erg negatief over de zwangerschap en baby’s in het algemeen. In Uitgeteld! ziet ze echter zelf ook de humor van haar onkunde als moeder in. Dit maakt het verhaal een stuk leuker om te lezen. Wat ook helpt is dat de hoofdstukken kort en krachtig zijn. Een dag uit het leven van Becky beslaat in het boek slechts een of twee bladzijden. Zo loopt het verhaal lekker door zonder te lang te blijven hangen in bepaalde gebeurtenissen.

Uitgeteld! is vooral eerlijk over de zowel mooie als minder mooie momenten van het hebben van een kind, wat op humoristische wijze wordt neergezet door Eckler

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

319

ISBN

9789058314529

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.