Thriller & Spanning De Boekerij Maart 2010

U staat voor Ultimatum

Citaat

Ook dit verhaal is weer spannend, en Kinsey moet weer echt aan de bak om uit te zoeken wat er is gebeurt. Ze is niet feilloos, dat maakt het verhaal altijd een stuk spannender.

April 1988. Kinsey Millhone, bijna achtendertig jaar oud, worstelt zich op kantoor door een berg papierwerk als er onaangekondigd een jongeman op de stoep staat. Een kakker met een babyface, denkt Kinsey als ze hem ziet. Michael Sutton blijkt een zevenentwintigjarige werkloze die zijn middelbare school niet heeft afgemaakt.
Eenentwintig jaar geleden is er een kleuter verdwenen en Michael meent zich er nu iets van te herinneren. Hij denkt dat hij getuige is geweest van haar onorthodoxe begrafenis toen hij als zesjarige jongentje buiten aan het spelen was, aan Kinsey de vraag of ze hem wil helpen het ongemarkeerde graf van het meisje te vinden.
Tijdens haar onderzoek komt Kinsey erachter dat Michaels versie van de geschiedenis niet met de werkelijkheid strookt. En waarom komt hij nu pas met het verhaal?

De alfabet-reeks van Grafton met daarin haar privédetective Kinsey Millhone, is bij een grote schare lezers bekend. Ooit begonnen met A staat voor alibi, is ze nu al schrijvend terecht gekomen bij de U staat voor Ultimatum. Haar hoofdpersoon is een vrouw die wars is van mode, etiquette en het huisje-boompje-beestje-idee wat een hoop mensen hebben. Kenmerkend hier in is de kreukvrije jurk, die in al de boeken voorkomt. Een jurk voor alle gelegenheden die Kinsey altijd in haar tas gepropt heeft zitten.

De schrijfstijl is in al die jaren niets verandert, en alle boeken sluiten daardoor naadloos op elkaar aan. Het is niet zo dat je eerst de andere alfabet-delen moet hebben gelezen om dit boek te kunnen volgen. Het is eerder andersom: als je er één heb gelezen wil je de anderen ook lezen of, in mijn geval, bezitten. Hij staat dan ook alweer te pronken in mijn boekenkast.

Ook dit verhaal is weer spannend, en Kinsey moet weer echt aan de bak om uit te zoeken wat er is gebeurt. Ze is niet feilloos, dat maakt het verhaal altijd een stuk spannender. De droge humor is leuk en ik kan me dan ook altijd prima inleven in het verhaal. Voor ik het weet heb ik hem alweer uit. Nog maar vijf letters te gaan: V, W, X, Y, en Z. iets om naar uit te kijken, ik ben benieuwd hoe het afloopt…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

384

ISBN

9789022553114

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld