Waargebeurd Ambo | Anthos Januari 2008

Tussen de druiven

Citaat

Het is een prachtig boek wat goed inzicht geeft in de complexe manier van wijn maken, van de druivenvelden tot en met het bottelen van de wijn. Tevens kom je te weten hoe deze wijnmakers werken en leven.

Nadat ze vele artikelen over de meest uiteenlopende wijnen heeft geschreven en talloze gesprekken met wijnmakers heeft gevoerd, is Remke de Lange het zat: nu wil ze zien hoe wijn écht wordt gemaakt. Sterker, ze wil het zelf doen. Met man en kind vertrekt ze naar de gerenommeerde Australische wijnstreek McLaren Vale en is een jaar lang te gast bij het familiebedrijf Gemtree. Ze werkt in de velden tussen kangoeroes, koalabeertjes en eucalyptusbomen en maakt van dichtbij mee hoe Gemtree door een diepe crisis gaat die exemplarisch is voor de moeilijkheden waarin de Australische wijnwereld verkeert.

De journaliste Remke de Lange  gaat, met man en kind, naar Australië. Ze verblijven in de wijnstreek McLaren (bij Adelaide) en uiteindelijk maakt ze haar eigen wijn. Ze werkt er in de velden, ontmoet er vele wijnmakers en leert daar veel over het tot stand komen van de wijnen.

Het is een prachtig boek wat goed inzicht geeft in de complexe manier van wijn maken, van de druivenvelden tot en met het bottelen van de wijn. Tevens kom je te weten hoe deze wijnmakers werken en leven. Het is een hard bestaan, zeker om alle wijn die is gemaakt te verkopen in binnen- en buitenland. Er zijn vele goede Australische wijnen, van supermarktkwaliteit tot hoge restaurantkwaliteit.

Na het lezen van het boek koop je niet snel meer ‘zomaar’ een wijn omdat je nu weet dat bij de goedkope wijnen je meer voor de fles betaalt dan de wijn. Voor iets meer geld krijg je dus een veel betere wijn. Ik heb er, in dat opzicht, dus wat van opgestoken en ga deze wijnen zeker proberen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Verschenen
Pagina

208

ISBN

9789026324253

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.