Literatuur & Romans Prometheus Januari 2016

Toen ik jou ontmoette

Citaat

Een echte roman zoals we van Ahern gewend zijn, als miste ik wel het o zo bekende vleugje Ahern magie...

Op het moment dat Jasmine haar baan verliest, lijkt haar wereld in te storten. Gewend aan een leven waarin haar werk en haar geliefde zus haar volledig in beslag nemen, valt ze met haar plotselinge vrijheid in een zwart gat. Maar haar ontslag opent nieuwe deuren. In haar jaar als werkloze leert ze meer over zichzelf dan ze ooit had kunnen bedenken – en meer over anderen dan ze ooit had durven dromen. Soms dient vriendschap zich aan op de meest onverwachte momenten.

Toen ik jou ontmoette is een typisch Ahern boek. Vol romantiek en met veel wijze boodschappen. De personages zijn allen goed uitgewerkt, dat geldt met name voor Jasmine en haar overbuurman: een geslaagd en succesvol radio DJ die op straat wordt gezet nadat zijn relatie strandt. Hij komt in contact met zijn overbuurvrouw en waar zij elkaar in eerste instantie niet uit kunnen staan, blijken zij ook juist veel van elkaar te kunnen leren.

In tegenstelling tot de andere boeken van Ahern blijft het lang onduidelijk met wie Jasmine zal eindigen wat de liefde betreft. Ik ben al snel geneigd een bepaalde richting op te denken, maar Ahern weet mij hier toch te verrassen. Al doet ze dat op een dusdanige manier dat ik als lezer wel degelijk vrede heb met de keuze van Jasmine.

Het verhaal bevat een actueel thema, namelijk langdurig werkloos zijn en je niet nuttig voelen in de maatschappij. Het heeft daardoor ook een maatschappelijk thema. Gezien mijn eigen beroep vond ik het gedeelte waarin Jasmine wordt benaderd door een headhunter erg interessant en vermakelijk. Het verhaal zelf is echter veel van hetzelfde en bevat weinig afwisseling in de gebeurtenissen. Een echte roman zoals we van Ahern gewend zijn, als miste ik wel het o zo bekende vleugje Ahern magie…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789044629309

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.