Jeugd Foreign Media Group September 2005

Timboektoe rules!

Citaat

Timboektoe rules! gaat in eenzelfde sneltreinvaart verder als de eerdere twee delen uit de serie. Gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Deel drie van de serie bevat het beste uit deel een en twee.

Na het grote succes van het barbecuefeest zijn Isa, Kars en hun vrienden druk bezig om het eilandje in de rivier bij camping Timboektoe om te bouwen tot Love Island. Brian is er met zijn hoofd niet bij. Hij heeft ontdekt dat hij verliefd is op Jules. Is hij homo? Jules heeft niets in de gaten, want hij maakt zich zorgen over zijn vader die alcoholist is.

Intussen komt de toekomst van camping Timboektoe in gevaar. Een ander Nederlands gezin begint vlakbij een grotere camping met veel meer luxe. De dochters van de eigenaar bedenken een gemeen plan om Timboektoe te gronde te richten. Een van hen versiert Kars, om op die manier te kunnen infiltreren en geruchten over drugs te verspreiden. Lukt het de vriendengroep om Timboektoe te redden?

Timboektoe rules! gaat in eenzelfde sneltreinvaart verder als de eerdere twee delen uit de serie. Gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Deel drie van de serie bevat het beste uit deel een en twee. Bestond deel voor een groot deel uit romantiek en liefde, bestond deel twee voornamelijk uit spanning, deel drie bestaat uit romantiek én spanning. Tussen Isa en haar vriendje Justin is alles weer koek en ei, dus liefde alom. Maar er gaat ook een verkering uit wat de nodige stress oplevert. Natuurlijk is de spanning aanwezig in de vorm van een rivaliserende camping en een van de vrienden raakt levensgevaarlijk gewond. Bij het laatste geval wordt overigens te lang stil gestaan, daar mist het verhaal juist de nodige vaart die de rest van het boek wel bevat.

Weet Slee een juiste dosis romantiek en spanning te combineren, een herhaling van zetten wist zij echter niet te voorkomen. Karakters reageren veelal hetzelfde op een gebeurtenis. Zo lopen alle jeugdigen onaangekondigd weg na een ruzie met de vriendengroep. Ook werd er in deel twee door een van de jongens een grote fout gemaakt waardoor hij bijna zijn vriendin kwijt raakte. In deel drie doet een van de andere jongens dat nog eens dunnetjes over. De afwisseling in het verhaal mag wel wat verder opgevoerd worden in deel vier, om zo te voorkomen dat de boeken te veel op elkaar gaan lijken.

Kortom: spanning en romantiek alom en een echt herkenbaar Slee boek. Vlot geschreven verhaal dat zich in rap tempo afspeelt in het zonnige Dordogne van Frankrijk. Een aanrader voor de echte Slee liefhebber.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

224

ISBN

9789049920593

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.