Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Oktober 2010

Tegenspel

Citaat

Als ik ooit als man mag reïncarneren dan wil ik ter wereld komen als Jack Reacher. Wederom heeft Child een origineel verhaal weten te schrijven over een toch wel bekend onderwerp; het gevecht tussen goed en kwaad.

Reacher is op weg naar Langley, naar het hoofdkwartier van de CIA. Zijn oude afdeling daar heeft een nieuwe leider. Ze heet Susan en hij wil haar ontmoeten. Onderweg door Nebraska struikelt Reacher echter over een lokaal drama: een familie met een transportbedrijf houdt de omwonende boerengezinnen in een stalen greep van angst. Reachers gevoel voor rechtvaardigheid speelt op: hij moet opkomen voor de onderdrukten, en voordat hij het weet zit hij tot aan zijn nek in een internationaal mensensmokkelsyndicaat.

Daar is hij weer: Jack Reacher, ex-militaire politie, vrijbuiter, droogkloot maar vooral een heerlijk personage. Dit vijftiende boek van Child in de Jack Reacher-serie is als thuiskomen in een warm huis. Ik moet nu al zeggen dat ik er wederom weer van heb genoten: ik had ook niet anders verwacht.

Wat een fijn boek weer. Als ik ooit als man mag reïncarneren dan wil ik ter wereld komen als Jack Reacher. Wederom heeft Child een origineel verhaal weten te schrijven over een toch wel bekend onderwerp; het gevecht tussen goed en kwaad.

In dit boek zit meer actie dan in het vorige deel het geval was. Reacher komt in onmogelijke situaties terecht, waar voor ons geen uitweg in lijkt, maar voor de fantasie van [auteur]Lee Child[/auteur] zijn er blijkbaar geen grenzen… De dorpsbewoners leven al zo lang onder het juk van de familie Duncan, dat ze echt geen uitweg meer zien en zich in de situatie geschikt hebben. Maar daar is Reacher, die lak heeft aan alles wat de familie Duncan naar hem toewerpt, inclusief de mannen die dat dan weer komen brengen.

Het verhaal wordt nog spannender doordat ook de belanghebbenden van de mensensmokkel zich ermee gaan bemoeien, die situaties veroorzaken waar Reacher dan weer op zijn eigen manier een oplossing voor heeft. Dit heeft mij meerdere malen weer met een dikke, vette grijns achter gelaten zodat ik weer snel verder las om toch maar vooral bij het volgende spannende of grappige stuk te komen.

En toen was het boek uit…dat was balen, ik had zo nog wel 1000 bladzijden kunnen lezen. Super hard, super rechtvaardig, super slim, super hilarisch en eigenlijk gewoon weer supergoed, dit boek van Child Baf.. zo weer een dikke vijf sterren!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

384

ISBN

9789024531738

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld