Jeugd Moon Juni 2010

Sydney

Citaat

Het is knap van de auteur dat hij een redelijk zwaar verhaal vrij luchtig weet te verpakken en tevens een dosis humor weet toe te voegen.

Sydney is een boek dat het verhaal vertelt van een negenjarige jongen die bezig is het overlijden van zijn moeder te verwerken. Haar dood heeft een grote impact op zijn leven en op de levens van zijn vader en twee broers. Zijn moeder heeft altijd gezegd dat ze Sydney mee zou nemen naar de stad Sydney in Australië en dat de jongen uit een schelp geboren is. Om te achterhalen wat ze hiermee bedoelde besluit de jongen van huis weg te lopen en samen met hond Vivaldi naar Sydney te reizen. Al snel ontmoet een rebelse meid van 15 jaar. Ze besluiten samen hun pad te vervolgen. Uiteraard maken ze het nodige mee onderweg en de vraag is uiteraard of ze op tijd aankomen in de metropool… 

Het is knap van de auteur dat hij een redelijk zwaar verhaal vrij luchtig weet te verpakken en tevens een dosis humor weet toe te voegen. Ook leuk is dat de schrijver heeft gekozen voor een rebelse puber, zodat het verhaal wat meer pit krijgt. Samen beleven ze de meest doldwaze avonturen. 

Voor jonge kinderen zal het verhaal niet zozeer herkenningspunten hebben, maar wel realistisch zijn. De avonturen die de jongen beleeft in combinatie met het verlies van zijn moeder, geven het verhaal de juiste twist. Een ontroerend verhaal!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

192

ISBN

9789048805754

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.