Overige Truth And Dare April 2007

Superstars

Citaat

Het enige leuke aan het boek zijn de sappige roddels en weetjes over de celebs. Minpunt hieraan dat het allemaal om herhaling gaat voor diegene die wel eens een glossy lezen. Eigenlijk weet je alles al.

Roddelbladen en tabloids hebben enorme oplages, elke eetstoornis van een beroemde actrice wordt breed uitgemeten in de pers en we leven allemaal mee met de zwangerschap van een voetbalvrouw. Veel mensen zijn nu eenmaal geïntrigeerd of geobsedeerd door celebs.

Voor iedereen die ervan droomt om beroemd te zijn én voor iedereen die er niet aan moet denken, maar wel alles van elke BN-er en Hollywoodster wil weten, schreef Charlotte de Backer een boek vol anekdotes over testjes en stappenplannen over de weg naar eeuwige faam.

Maar een zorgvuldig opgebouwd imago kan razendsnel sneuvelen door een misstap in het bijzijn van een paparazzo. Daarnaast is het maar de vraag of eeuwig beroemd zijn wel zo leuk is…

Superstars is een luchtig boek over beroemd worden (wie wil dat stiekem nou niet?) en het leven als celeb. Wat moet je in je hebben om een superstar te worden, wat voor soort ster kun jij worden, hoe bouw je een goed imago op en hoe blijf je in de publiciteit? Op al deze vragen krijgt de lezer een antwoord. Het boek bevat testjes, tips over het beroemd zijn én blijven en wetenswaardigheden over celebs. Door deze celebinfo spreekt het boekje voornamelijk een vrouwelijke doelgroep aan, maar dat spreekt voor zich gezien de suikerzoete kleur van de cover. 

Draagt het boek echt wat bij aan personen die serieus beroemd willen worden? Nou nee, daarvoor is het boek wat tegenstrijdig. Aan de ene kant heel serieus, aan de andere kant vaak te luchtig. Door deze luchtigheid lijkt Charlotte de Backer te richten op tieners. Dit verandert echter na het geven van tips voor een goede opleiding om beroemd te worden. De beste toneelscholen van Amerika komen aan bod, de scholen die duizenden dollars per jaar kosten, en dat lijkt me niet iets wat een gemiddelde lezer op kan brengen. 

Het boek begint vrolijk en luchtig al heb je als lezer de tijd nodig om het te gaan waarderen. Net op het moment dat je het boek begint te waarderen, begint de Backer over de wetgeving in Nederland en België. Uiterst saai. Wie is erin geïnteresseerd om meerdere wetsartikelen te lezen? Als ik hierop zat te wachten dan had ik het Wetboek er wel bij gepakt… Charlotte de Backer begint tevens over het leven in Santa Barbara, the place to be voor de supersterren. Wederom uiterst saai. De laatste bladzijden van het boek lijken meer een reisgids. Ik hoef echt te weten waar ik in Santa Barbara moet gaan eten, wonen, slapen of sporten. 

Het enige leuke aan het boek zijn de sappige roddels en weetjes over de celebs. Minpunt hieraan dat het allemaal om herhaling gaat voor diegene die wel eens een glossy lezen. Eigenlijk weet je alles al.… En dat geldt net zo goed voor de tips. Het boekje bevat niets meer dan wat ook al in de glossy’s staat en wat op internet te vinden is.

Superstars is vooral leuk om eens in te kijken. Een heel boekje vol met bovengenoemde info is toch echt te veel van het goede. Elke échte celeb gaat er tenslotte gewoon voor en heeft helemaal geen handleiding nodig om beroemd te worden…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

236

ISBN

9789049999285

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.