Non Fictie Unieboek Het Spectrum Maart 2018

SuperOlcay

Citaat

Olcay blijkt duidelijk met keihard werken, haar doelen voor ogen te houden, lef en bluf haar bedrijf groot te hebben gemaakt.

Olcay Gulsen was al een girlboss voordat de term bestond. Op eigen kracht heeft zij een internationaal modemerk opgezet dat gedragen wordt door sterren als Kim Karsdashian en Victoria Beckham.

In SuperOlcay vertelt Olcay vol zelfspot en eerlijk over haar weg naar de top. Hoe ze van Waalwijks meisje uit een problematisch gastarbeidersgezin met humor, charme, maar vooral door een ijzersterke drive en doorzettingsvermogen haar dromen heeft waargemaakt.

SuperOlcay verscheen wrang genoeg net voor faillissement van haar merk SuperTrash. Toch was ik nog wel degelijk erg nieuwsgierig naar dit boek. Wat je ook van Olay vindt, het is haar wel gelukt haar dromen waar te maken: een eigen modemerk. En dat voor een meisje wat nooit mode heeft gestudeerd of daadwerkelijk kan ontwerpen. Knap is het zeker.

Wat meteen opvalt is de luxe uitstraling van het boek. Het is een pareltje om in de boekenkast te hebben staan. Kwalitatief goed en dik papier en zeer mooie, glossy foto’s. Dit maakt het een fijn boek om erbij te pakken en doorheen bladeren. Het boek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Hierin worden, over het betreffende onderwerp, de ervaringen en tips van Olay gedeeld. Denk hierbij onder andere aan het onderwerp geld, maar ook PR, social media en het verkopen van jezelf in de vorm van de BV Ik. Zeer handig is de korte samenvatting aan het eind van ieder hoofdstuk, hier staan alle tips/lessen onder elkaar genoemd. Zo kun je er altijd even op terugkijken zonder het hele hoofdstuk opnieuw te moeten lezen.

Hoewel Olcay claimt dat het boek ook voor de reguliere werknemer is, ben ik het daar minder mee eens. Er zitten wel degelijk zeer veel herkenningspunten en tips voor ondernemers in, voor werknemers in loondienst vind ik dit toch minder. De tips en levenslessen van Olcay voor ondernemers zijn zeer herkenbaar en betreft echt adviezen waar je iets mee kunt.

Ook de mens Olcay leert de lezer goed kennen. Hoewel haar jeugd minder aan bod komt dan ik aanvankelijk had gedacht. Olcay laat na ieder hoofdstuk een van haar medewerkers aan het woord. Deze benoemen de mooie en uitdagende kanten van hun functie, maar omschrijven ook Olcay als mens en leidinggevende. Het getuigt van karakter dat Olcay ook de kritiek op haar functioneren in het boek laat staan. Al snel is er voor de lezer een rode draad in te ontdekken waar haar medewerkers tegenaan lopen.

Olcay blijkt duidelijk met keihard werken, haar doelen voor ogen te houden, lef en bluf haar bedrijf groot te hebben gemaakt. En ondanks dat SuperTrash vandaag de dag niet meer is wat het ooit geweest is, heeft ze het wel degelijk voor elkaar gekregen en daarvoor kun je niet anders zeggen dan hulde!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesDebuut
Pagina

204

ISBN

9789000361540

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.