Thriller & Spanning A.W. Bruna Februari 2019

Super de luxe

Citaat

Zoals altijd met Suzanne Vermeer leest ook dit boek weer lekker vlot door de prettige schrijfstijl en de korte hoofdstukken.

De Nederlandse vlogster Emma van Zomeren is aan de Franse Rivièra op vakantie als ze bevriend raakt met de Italiaanse tweeling Alessandro en Sofia Onesti. De twee telgen uit een steenrijke familie nodigen haar uit om naar Monaco te gaan, waar de Onesti’s een penthouse hebben, en Emma neemt het aanbod met beide handen aan.
De dagen daarna brengt Emma door in ongekende luxe – diners in fantastische restaurants, party’s op de duurste jachten en `s avonds naar het casino. Maar wanneer ze op een ochtend wakker wordt, blijkt het penthouse te zijn leeggehaald en is van Alessandro en Sofia geen spoor te bekennen. Wanneer Emma op onderzoek uitgaat en enkele schokkende ontdekkingen doet over de tweeling, wordt de zaak alleen nog maar vreemder. Haar eigen leven komt hierbij op het spel te staan…

Het verhaal begint op het benefietgala van Maribella Dubois, hier zamelen ze geld in voor een nieuwe geavanceerde kinderkankerafdeling voor het ziekenhuis in Nice. Dochter Jolie heeft kort geleden zelf borstkanker gehad en op deze manier proberen ze het contact met elkaar weer wat te verbeteren. Als Maribella van het gala vertrekt wordt ze op brute wijze vermoord.

Vervolgens gaat het verhaal over naar de bekende vlogster Emma uit Nederland. Ze wordt beroofd en vervolgens gered door Alessandro. Alessandro en Sofia Onesti zijn een rijke tweeling die Emma vervolgens op sleeptouw nemen om haar kennis te laten maken met de meest exclusieve feesten. Er lijkt een vonk over te slaan tussen Alessandro en Emma maar toch houdt hij elke keer weer gepaste afstand. Is dit omdat hij niet opdringerig wil zijn? En waar gaan de heftige discussies tussen Alessandro en Sofia toch elke keer over? Is ze soms jaloers?

Dan loopt er ook nog een verhaallijn tussendoor over Sacha en Michelle, dit stel voert een gevaarlijke klus uit voor een man waar ze maar moeilijk contact mee kunnen krijgen.
En dan heb je nog de verhaallijn van Oleg, een oudere man die de brein achter alles lijkt te zijn, of toch ook weer niet??

Een hoop onduidelijkheid dus in het begin van het boek waardoor ik me moeilijk kon focussen. Want hoe zit het nu met die moord? Waarom lees ik niets meer over Jolie en haar man? Wie zijn die Sacha en Michelle?? Dan gaat het verhaal vooral verder over de vlogster Emma en wordt het verhaal langzaam duidelijker. Ik vond Emma voor een beginnend Journaliste wel erg naïef. Ik kan me niet voorstellen dat je zomaar met een vreemd stel mensen op een boot stapt zonder ze ook maar enigszins op te zoeken op Instagram of iets dergelijks. Maar dat terzijde…

Vanaf het moment dat Emma met Alessandro op een feest komt, komen ineens alle verhaallijnen samen en werd ik pas echt door het verhaal gegrepen. Nu wil je weten wat er gaat gebeuren en waarom bepaalde dingen worden gedaan. Een toch wel verassend einde.

Al met al een prettig boek om te lezen. Het eerste deel neemt je mee in het vakantiegevoel van Monaco en de luxe erbij. En het tweede deel (wat meer mijn voorkeur had) zit volop spanning en intriges. Zoals altijd met Suzanne Vermeer leest ook dit boek weer lekker vlot door de prettige schrijfstijl en de korte hoofdstukken.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789400510715

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.