Thriller & Spanning De Geus Februari 2016

Stockholm delete

Citaat

Arne Dahl heeft in de laatste pagina's een haast ijzingwekkende opstap neergezet naar het volgende deel. Laat hem maar komen!

Een zinderende zomer lang observeert Paul Hjelm met de geheime Europol-unit OpCop vanuit een leeg grachtenpand in Amsterdam het huis aan de overkant van de gracht. Daar zitten de vermoedelijke leiders van een groep criminelen die niet alleen de macht heeft over bedelaars in heel Europa, maar ook connecties met mensenhandel schijnt te hebben. Ondertussen wordt de Franse eurocommissaris bedreigd en afgeperst. Alles wijst erop dat hier rechts-extremisten achter zitten. Paul Hjelm is genoodzaakt in zijn onderzoek naar deze afpersing steeds onorthodoxere, ja zelfs onethische ethodes toe te passen.

Wat hebben het oprollen van een bende die Roma’s uit hun omgeving halen en op verschillende plekken in Europa te werk stellen om te bedelen, een wetenschapper uit Stockholm die wordt vermoord en een Eurocommisaris die wordt gechanteerd, met elkaar te maken? Dit is waar Paul Hjelm als leider van het OpCop team van Interpol achter moet zien te komen.

Er komen nogal wat personages in het boek naar voren, wat op zich geen probleem is, aangezien de leden van het OpCop team vooraan in het boek worden vermeld en beschreven, maar het is wel iets verwarrend wanneer de ene keer de voornamen worden gebruikt en de andere keer de achternamen.
Ondanks het feit dat dit het derde deel van de serie is, leest het verhaal prima zelfstandig. Misschien een enkele keer dat een verwijzing of een bepaalde reactie niet logisch lijkt, maar daar houdt het dan ook mee op.

Arne Dahl zet diverse zaken in het licht: de behandeling van Roma’s, de Italiaanse maffia, mensenhandel en hoe ver men gaat in de machtige bedrijven en de politiek om vooruitgang te voorkomen, omwille van geld en macht. Stuk voor stuk thema’s die interesse en nieuwsgierigheid opwekken tijdens het lezen, waardoor je vastgehaakt blijft aan het verhaal.
Je wordt meegenomen door Europa, niet alleen van Amsterdam naar Stockholm, maar ook naar Brussel, Parijs, Berlijn, Griekenland en Hongarije. Dit brengt diversiteit in het boek en ook tempo.

Nadat ik het boek uit had, vroeg ik me af wat spannender was: het boek, of de laatste drie pagina’s. Arne Dahl heeft hier namelijk een haast ijzingwekkende opstap neergezet naar het volgende deel. Laat hem maar komen!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

504

ISBN

9789044535907

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.