Thriller & Spanning Karakter Uitgevers April 2015

Stad van inkt

Citaat

Geoff Nicholson heeft een plezierige schrijfstijl en ook de droge Engelse humor ontbreekt niet. Een ongewone thriller met een vleugje humor.

Zak bleef in de deuropening staan, bevangen door verschillende onzekerheden en willoosheid. Het voorval had zo kort geduurd en had weinig relatie tot al het andere. Wat had hij nu eigenlijk gezien? Was dat echt een kaart op de rug van die vrouw? Had ze hem echt die echt laten zien? En zo ja, waarom?…Hij keek in de richting waarin de auto was verdwenen, nieuwsgierig en geïntrigeerd, maar zich er evengoed van bewust dat er niets meer te zien was, dat er geen conclusie getrokken kon worden.

Zak werkt in een kaartenwinkel. Kaarten zijn z’n lust en leven. Op een dag, wanneer het niet druk is, staart hij naar buiten. Dan ziet hij dat een vrouw wordt ontvoerd. Bijzonder is dat de rug van de vouw zichtbaar getatoeëerd was net een kaart. Verderop ziet ook Marilyn het allemaal gebeuren. Samen gaan ze op onderzoek uit.

Billy en zijn dochter Carla hebben het niet breed, maar Billy heeft grote dromen. Hij is uitbater van een parkeerplaats. Samen met zijn dochter woont hij aan de rand van de ervan, in een caravan. Carla is een scherpzinnige meid. Ze is grappig en soms sarcastisch.
Wrobleksi, de crimeel, woont aan de rand van de stad in een mooie penthouse. Hij is helemaal geïnteresseerd wat er met de ontvoerde vrouwen gebeurt. Daarvoor roept hij de hulp in van Billy. Billy werkt niet geheel vrijwillig mee.

Het verhaal leest als een trein. Dat komt vooral doordat de hoofdstukken lekker kort zijn en de verschillende verhaallijnen mooi in elkaar overlopen waardoor het toch een geheel lijkt te zijn. Geoff Nicholson heeft een plezierige schrijfstijl en ook de droge Engelse humor ontbreekt niet. Een ongewone thriller met een vleugje humor.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

334

ISBN

9789045206202

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.