Kookboek Karakter Uitgevers Maart 2016

Slow!

Citaat

Eenvoudig en duidelijk omschreven recepten die ervoor zorgen dat iedereen gelijk aan de slag kan.

Het drinken van gezonde sappen is uitermate populair. Met een slowjuicer maak je hoge kwaliteit sap van groente, fruit, kruiden en noten. Door de langzame en koude persing blijven vitamines en mineralen zo optimaal mogelijk behouden en kun je het sap tot 48 uur bewaren in de koelkast. Slow! Geeft ruim 175 recepten voor spannende combinaties. Naast 135 sappen, bevat Slow! Nu ook 41 andere recepten. De pulp die achterblijft wordt gebruikt in inspirerende recepten zoals spreads, soepen, sauzen of pannenkoekjes. Geniet van verrassende en gezonde combinaties en haal zo het maximale resultaat uit je eigen slowjuicer.

Joost Duisterwinkel geeft met zijn boek Slow! een goede uitleg over de voor en nadelen van sap drinken zodat je een weloverwogen keus kunt maken. “Vers sap uit de slowjuicer is puur, onbewerkt en gezond, maar niet zaligmakend. Het resultaat is afhankelijk van de balans die je hieromheen creëert voor jezelf.”
We moeten weer terug naar de basis, hoe meer voedsel is bewerkt, hoe chemischer het is en hoe minder je lichaam het zal herkennen.

Daarnaast geeft hij een eerlijk en duidelijk beeld over de verschillen tussen een slowjuicer, sapcentrifuge en blender. Ik heb zelf een blender, dus ik was nogal sceptisch, wat heeft een slowjuicer dan voor meerwaarde? Maar al snel wordt mij duidelijk dat waar ik tegenaan loop met mijn blender (de dikke structuur wat ik persoonlijk niet altijd lekker vind en waardoor je snel vol zit) niet meer het geval is bij de slowjuicer… Ik ben bang dat ik er toch aan moet geloven. De benodigdheden voor de recepten zijn eenvoudig te verkrijgen in de supermarkt In deze herziene editie staan nu ook recepten die je van de rest pulp kunt maken.

Het boek bevat mooie kleurrijke foto’s die de recepten nog aantrekkelijker maken. Bij elk recept staat duidelijk beschreven hoe je alles moet snijden, welke vitaminen en mineralen je binnenkrijgt en wat het voor je lichaam doet.
Het boek is ingedeeld in seizoenen en bevat achter in het boek een duidelijk register verdeeld onder de verschillende groenten, fruit, kruiden en noten. Oftewel, eenvoudig en duidelijk omschreven recepten die ervoor zorgen dat iedereen gelijk aan de slag kan.

 

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Pagina

232

ISBN

9789045209463

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.