Chicklit The House of Books Maart 2016

Shopaholic grijpt in!

Citaat

Luchtig vermaak met de nodige humor en een charmante maar klunzige Becky!

Becky is met haar halve familie in een camper op weg naar Las Vegas. Er moet van alles gebeuren. Geen paniek! Ze heeft een plan. Punt één: haar vader zoeken die er zomaar vandoor is gegaan. Punt twee: beste vriendin Suze helpen. Punt drie: Alicia Bitch Billington stevig aanpakken. Punt vier: leren gokken (wat haar aanvankelijk uitstékend afgaat). Hoe dan ook, Becky laat zich niet zomaar uit het veld slaan. Haar familie heeft haar nodig: Shopaholic grijpt in!

In mijn tienerjaren las ik standaard ieder boek dat uitkwam van Kinsella. Deze overdosis aan Kinsella heeft er echter voor gezorgd dat ik de laatste jaren nooit meer een boek van haar ter hand nam. Het was vaak prima leesvermaak maar veel van hetzelfde. Toen mijn tijd schaarser werd, besloot ik deze te besteden aan andere boeken. Na het ontvangen van Shopaholic grijpt in! kon ik het toch niet laten om dan eindelijk weer eens een boek van Kinsella te lezen.

Wat direct opvalt is dat er weinig is veranderd. Niet aan de schrijfstijl van Kinsella maar ook niet aan Becky als hoofdpersoon. Ze heeft weinig ontwikkeling doorgemaakt en is nog altijd onhandig en naief. Dit is tevens wat haar charmant maakt en waardoor ze feitelijk overal mee wegkomt. En iedereen kent wel een klunzig type als Bekcy uit haar eigen omgeving…

Ook dit deel uit de reeks bevat veel humor maar is weinig realistisch. Het is soms wel erg over the top. De hele Las Vegas setting voegt de nodige sjeu toe aan het verhaal. Wel mocht het verhaal van mij op sommige punten wat krachtiger. Het feest  met cowboy thema vind ik te uitgebreid beschreven, waardoor mijn aandacht soms verslapt.

Shopaholic grijpt in! is echter gewoon exact wat je mag verwachten. Voor de echte fans een must!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

320

ISBN

9789044347869