Bundels, Columns, Strips De Harmonie November 2013

Schande

Citaat

Moest ik bij eerdere bundels van Van Straaten vooral gniffelen, om enkele strips uit Schande! heb ik hardop en smakelijk moeten lachen.

Zeven jaar geleden vierde Van Straaten triomfen met de bundel Lust, met erotische tekeningen die Van Straaten zelf ‘sprookjes voor volwassenen’ noemt. De hoogste tijd dus voor een nieuwe bundeling van een van zijn favoriete onderwerpen.
In Schande zijn de beste en onfatsoenlijkste tekeningen van Van Straaten van de afgelopen jaren gebundeld in ‘poesiealbum’-uitvoering. Om discreet in te gluren!

Laat je als lezer niet misleiden door de hardroze cover van Schande. Het zou zonde zijn als mannen hierdoor het boek laten liggen… Schande bevat de typisch herkenbare tekeningen van Van Straaten, dit keer met het thema seks. In een eerdere bundel van Van Straaten was het thema o.a. uit eten in een restaurant en alles wat daarbij komt kijken. Dan is dit thema in mijn ogen toch net wat aansprekender en ‘ondeugender’. Enkele strips zullen ongetwijfeld voor herkenning zorgen onder de lezers, zoals we gewend zijn van de auteur. Iedereen heeft wel eens geen zin en de reacties hierop heeft Van Straaten treffend op papier weten te zetten.

Moest ik bij eerdere bundels van Van Straaten vooral gniffelen, om enkele strips uit Schande heb ik hardop en smakelijk moeten lachen. Jammer dat je werkelijk door het  boek heen vliegt… Maar des te leuker om af en toe nog eens de strips te herlezen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

112

ISBN

9789076168838

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.