Steeds meer mensen kiezen voor een gezonde lunch in de vorm van een salade. Maar als je werkgever niet beschikt over een uitgebreid personeelsrestaurant of je wilt niet tijdens de lunch verplicht zijn een verse (en dus vaak dure) salade te halen, wordt het lastig om te lunchen met een verse en niet-verlepte salade.
Salade to go is hiervoor de uitvinding: door een slimme manier van het vullen van een mason jar (een glazen pot met een goed afsluitbaar en lekvrije deksel), kun je elke dag genieten van een verse salade. Door de dressing of saus als eerste in de pot te doen en niet alvast de sla te mengen, zorg je ervoor dat alle ingrediënten vers en knapperig blijven.
Het kiezen voor een salade als lunch is helemaal van deze tijd. Het boek Salade to go doet je al watertanden bij het zien van de prachtige foto’s!
Alexander Hart geeft een duidelijke uitleg over hoe je de salades het beste kunt maken. Je kunt de salades zelfs al twee dagen van tevoren klaarmaken en vers houden. Dat terwijl het mij niet eens lukt om mijn ’s morgens klaargemaakte salade met de lunch “kreukvrij” te kunnen eten…
Het boek geeft een korte introductie en heeft zijn recepten vervolgens verdeeld onder de hoofdstukken vegetarisch, vis en zeevruchten, gevogelte en vlees. De recepten zijn duidelijk uitgelegd met verrassende combinaties van ingrediënten, ik zou zelf nooit gedacht hebben aan munt in een salade, maar waarom eigenlijk niet?!
Het boek Salade to go is dan ook een musthave voor alle salade liefhebbers.
Plaats een reactie