Kookboek Karakter Uitgevers April 2015

Rudolph kookt 2 – dé makkelijkste recepten voor iedereen

Citaat

Er staat zelf al een kookdate gepland met mijn schoonvader, die ook nooit kookt. Misschien zijn de wonderen dan toch de wereld nog niet uit!

Rudolph kookt 2 is de opvolger van de bestseller Rudolph kookt. In Rudolph kookt 2 laat meesterkok Rudolph van Veen zien dat iedereen kan koken! Of je nu een echte beginner bent of meer gevorderd, Met eenvoudige receptuur, bsisrecepten, veel tips en aandacht voor kook- en bereidingstechnieken.

Als er iemand niet van koken houd ben ik het. Iets waar ik zonder schaamte voor uitkom, ik heb er gewoon het geduld niet voor en besteed mijn tijd liever op een andere manier.
Enige weken stond dit boek dan ook (nog in verpakking nota bene!) in mijn boekenkast. Tot ik ‘s avonds per ongeluk op TLC bleef hangen in een kookprogramma van Jamie Olliver. Het programma waarin hij op Amerikaanse scholen een gezondere voeding als standaard probeert in te voeren. Ik schrok van het slechte eten dat de kinderen daar voorgeschoteld krijgen.
Een dag later inspireerde mij dat om dan eindelijk eens het boek van Rudolph te bekijken. Zou zelfs ik er wat mee kunnen?

Het antwoord is volmondig: ja! Rudolph Kookt 2 is een prachtog vormgegeven boek. Mooie en kleurrijke foto’s en een korte beschrijving hoe de gerechten te bereiden. Oke, ik moest toegeven dat er wel een behoorlijk aantal aantrekkelijke recepten tussenzat die ik eens zou willen proberen. Voorzichting begon ik met het lezen van de ingredientenlijst. Tot mijn verbazing allemaal ingredienten die ik zelfs ken en bij de reguliere supermarkt verkrijgbaar zijn! Niks geen exotische ingredienten waarvoor je naar tien verschillende toko’s zou moeten.

Verlekkerd ben ik het hele boek door gaan bladeren en heb ik in mijn hoofd al mijn favorieten gemarkeerd. En de wonderen zijn de wereld nog niet uit: ik heb zin om te gaan koken en uitproberen! Simpele ingredienten, een lekkere en gezonde maaltijd en je staat niet de hele zondagmiddag in de keuken. Ik kan niet wachten om naar de supermarkt te gaan en de ingredienten in te slaan. Mijn vriend (die altijd kookt bij ons thuis) kreeg haast de slappe lach toen ik zei dat ik daadwerkelijk gerechten ga koken uit dit boek. Het enige wat me nu nog in de weg staat, is dat ik al weken snip- en snipverkouden ben. Zonde om niks te proeven. Zodra ik mijn smaak terug heb ga ik beginnen. Uietaard met een “simpele” traybake om van daaruit steeds verder te gaan. En er staat zelf al een kookdate gepland met mijn schoonvader, die ook nooit kookt. Misschien zijn de wonderen dan toch de wereld nog niet uit!

Dit boek telt mee voor de leesuitdaging Ik lees Nederlands 2015.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Pagina

300

ISBN

9789045205007

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.