Literatuur & Romans De Kern Oktober 2010

Rozen

Citaat

Dit zeer dikke boek laat zich alles behalve aan de kant leggen, omdat je als lezer wordt meegetrokken in deze grootse en meeslepende roman.

Vlak voor de Eerste Wereldoorlog erft de zestienjarige, vroegwijze Mary Toliver haar vaders katoenplantage Somerset. Haar moeder en broer zijn woedend, ze voelen zich verraden en keren zich tegen haar. Maar Mary is verknocht aan de plantage en ze zet alles op alles om het succes van haar vader voort te zetten. Dan vraagt houtmagnaat Percy Warwick, de liefde van haar leven, Mary om de plantage op te geven om met hem te trouwen, maar daarmee vraagt hij haar het onmogelijke: Mary’s hart ligt boven alles bij Somerset en ze wijst Percy’s aanzoek af. Ze trouwen beiden iemand anders maar moeten de rest van hun leven de gevolgen dragen van deze fatale beslissing: de geheimen, het bedrog en het knagende gevoel van ‘wat als’.

Rozen is een roman die een adembenemende familiegeschiedenis vertelt. Het boek speelt zich af in het broeierige zuiden van de VS. Meacham beschrijft de gebondenheid, de duistere geheimen en de zin op wraak van enkele generaties.

Dit zeer dikke boek laat zich alles behalve aan de kant leggen, omdat je als lezer wordt meegetrokken in deze grootse en meeslepende roman.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

623

ISBN

9789032512286

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.