Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff September 2011

Rot

Citaat

Het verhaal kent verschillende wendingen en het plot is onverwacht en macaber. Een keiharde thriller met een plot dat je hartkloppingen bezorgt.

Sally, getrouwd met een succesvolle zakenman, is een beetje een dromer. Als haar man haar verlaat voor een ander wordt zij ruw wakker geschud: plotseling heeft ze geen geld en geen werkervaring, maar wel een puberdochter die ze moet onderhouden. Als Sally’s dochter in de problemen komt, heeft ze snel geld nodig, veel geld. Ze ziet nog maar een manier om te overleven en raakt verzeild in de criminele wereld van pornografie en drugs. En dan is er opeens geen weg meer terug.

Sally is een vrouw die alles heeft wat haar hartje begeerd, totdat haar man haar verlaat. Ze moet gaan werken en heeft problemen met haar puberdochter. Voeg daar onmogelijke familiebanden aan toe en je hebt de perfecte basis voor een thriller.

Er wordt een meisje vermoord gevonden in een stadspark. De zus van Sally, Zoë, is een doorgewinterde harde politieagente die de zaak krijgt toegewezen. Zoë heeft een moeilijke relatie met haar zus, ze verschillen als dag en nacht en hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Totdat een man die zaken op zijn geweten heeft die het daglicht niet kunnen verdragen, de zussen op een onverwachte manier bij elkaar brengt.

Hayder is terug! Met de stijl die we gewend zijn van De behandeling en Tokio. De schrijfstijl is hard en snel en het verhaal staat bol van criminaliteit in een Engels stadje waar je het niet zou verwachten. De personages zijn interessant, intelligent en divers waardoor ze herkenbare individuen blijven. Het verhaal kent verschillende wendingen en het plot is onverwacht en macaber. Ik hoop dat Hayder deze stijl aanhoudt zoals we van haar gewend zijn. Een keiharde thriller met een plot dat je hartkloppingen bezorgt.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

400

ISBN

9789024538195

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld