Thriller & Spanning Karakter Uitgevers

Rookgordijn

Citaat

Rookgordijn is een boek vol met actie en spanning over terrorisme in Amerika. Soms is de beleving van het verhaal wat traag, maar het is een goed verhaal en zeker de moeite waard om te lezen.

Het is 1995 en de spanningen tussen het Midden-Oosten en de rest van de wereld groeit. In de VS wordt er een terreuraanslag in San Francisco gepleegd door de terreurgroep Hezbollah. Hierbij vallen er honderden doden en gewonden. Hierna volgen diverse aanslagen door de gehele Verenigde Staten en laten de terroristen een spoor van vernieling achter. De Amerikanen laten dit niet zomaar over zich heen komen en besluiten een raketaanval op Teheran in te zetten.

In Teheran rekruteert generaal Taleh zijn leger en schakelt zijn bondgenoten in. Zit hij achter de aanslagen of moet hij toch noodgedwongen zijn rol als generaal inzetten om met de CIA te gaan samenwerken?

Larry Bond zet een sterke verhaallijn neer, die menig lezer weet te boeien. Maar na dit ontzettend sterke begin, kabbelt het boek daarna maar een beetje voort en komt erg langzaam op gang. De dikke pil van maar liefst 526 bladzijdes had een net zo goed boek, of een zelfs nog beter boek, geweest met 100 bladzijdes minder.

Tegen het eind van het boek ben je erg benieuwd naar de ontknoping, maar deze is er niet echt. Dit tegenvallende eind zorgt ervoor dat je nog vragen hebt die onbeantwoord blijven en dat wil je als lezer niet hebben.

Dit boek is geschreven voordat de ramp van 9/11 plaatsvond. En Rookgordijn heeft toch wel wat  overeenkomsten met wat er gebeurd is op deze datum. Dit zet de lezer toch aan het nadenken en het verhaal spreekt je daardoor ook aan. Het boek speelt zich af in 1995 en dat is af en toe wel te merken, het doet af en toe gedateerd aan, qua schrijfstijl, maar ook qua inhoud.

Al met al is Rookgordijn een boek vol met actie en spanning over terrorisme in Amerika. Soms is de beleving van het verhaal wat traag, maar het is een goed verhaal en zeker de moeite waard om te lezen. Een liefhebber van het Amerika-thema en terrorisme komt bij dit boek zeker niets tekort.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

526

ISBN

9789045202600

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld