Thriller & Spanning Luitingh Sijthoff Oktober 2013

Rood Waas

Citaat

Rood waas is weer een heerlijke Scarpetta thriller zoals we van Cornwell gewend zijn. Ik had al enige tijd geen thrillers met Scarpetta in de hoofdrol meer gelezen, maar zit er meteen weer helemaal in. Knap toch hoe Cornwell dat altijd weer voor elkaar krijgt.

Patholoog-anatoom Kay Scarpetta reist af naar een vrouwengevangenis in Georgia. Die staat bekend als een modelinrichting, maar juist daar gist en broeit het als nergens anders. Scarpetta zoekt informatie over de moord op haar collega Jack Fielding en stuit op een opvallende reeks moorden die allemaal verband houden met Fieldings dood.
Als Scarpetta zelf ineens groot risico loopt om slachtoffer te worden, realiseert ze zich dat zij de enige is die het moorden kan stoppen.

Rood waas is weer een heerlijke Scarpetta thriller zoals we van Cornwell gewend zijn. Ik had al enige tijd geen thrillers met Scarpetta in de hoofdrol meer gelezen, maar zit er meteen weer helemaal in. Knap toch hoe Cornwell dat altijd weer voor elkaar krijgt.

In Rood waas volgen we Scarpetta als ze naar de vrouwengevangenis af reist. Ze komt in contact met een gevangene en al snel blijkt er een spelletje te worden gespeeld. Scarpetta weet niet wat ze met de situatie aan moet, tot ze wordt opgeroepen door Jaime Berger, haar oud-collega en ex-geliefde van haar nichtje Lucy. Jaime Berger doet zoveel moeite om met Scarpetta in contact te komen, dat juist dit haar nieuwsgierig maakt. Tegen haar gevoel in zoekt ze Jaime op, waar ze bij Jaime thuis ook collega Marino weer tegenkomt. Vanaf dat moment gaat het verhaal echt goed van start en het is heerlijk al deze oud bekenden tegen te komen. Het voelt meteen weer vertrouwd voor de lezer. Ook is het prettig om te zien dat de soms wat norse Marino nog geen spat veranderd is.

Het verhaal speelt zich af in slechts enkele dagen. Het is nergens echt spannend of bevat veel actie, maar vermakelijk is het verhaal zeker wel. Scarpetta ontdekt steeds net weer wat meer waardoor de lezer wel verder wil lezen. Zo heeft bijna elk hoofdstuk toch zijn eigen cliffhanger.

Rood waas heeft mij zeker niet teleurgesteld. Het heeft er juist voor gezorgd dat ik alsnog de eerder  verschenen  thrillers met Scarpetta in de hoofdrol ga lezen. Dan ben ik weer helemaal bij wanneer haar nieuwste verschijnt!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

400

ISBN

9789021809588

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.