Chicklit Ellessy Mei 2007

Romance in Toscane

Citaat

Verlies je in de romantiek van het prachtige land en laat je meeslepen door de impulsieve Sanne die je meeneemt tijdens haar periode in Toscane.

Sanne ter Horst heeft haar diploma Toeristisch Management op zak, maar een baan vinden wil niet echt vlotten. Dan krijgt ze de kans van haar leven: reisorganisatie Zontravels zoekt een productmanager voor Italië die vloeiend Italiaans spreekt. Sanne vertelt enthousiast dat ze aan alle eisen voldoet en krijgt de baan. Maar eigenlijk verstaat en spreekt ze geen woord Italiaans. Ze heeft zes weken de tijd om haar grootspraak waar te maken. Via een vriendin ruilt Sanne haar woning met een meisje uit Toscane, zodoende kan Sanne de komende weken in Italië wonen en de taal leren spreken. Maar in Toscane loopt alles heel anders dan ze dacht, als Ilona zich ook in Toscane blijkt te bevinden. Ilona werd jaren daarvoor getroffen door een tragisch barbecueongeluk waarbij Sanne ook aanwezig was…

Romance in Toscane leest, net als andere boeken van Verkerk, als een tierelier. Het verhaal is luchtig en het boek ligt makkelijk in de hand waardoor je het in een mum van tijd uit hebt. Ook nu is Verkerk er wederom in geslaagd een ontspannend verhaal met een vleugje spanning te produceren. Eerder lukte haar dat al met Het meisje in de rode jurk.

Qua spanning is het boek goed opgebouwd. Uiteraard staan de romantiek en liefde voorop, maar ook enkele dramatische gebeurtenissen komen aan bod. Het laat zich raden wie hier achter zit, maar toch is het een leuke afwisseling in alle romantiek. Af en toe bekruipt mij het gevoel dat Verkerk zich wel eens verliest in alle romantiek en daarin wat doordraaft. Ook in dit boek wordt er iemand ten huwelijk gevraagd, terwijl zij nog geen half jaar een relatie hebben. Dat kan voorkomen, maar door het in elk boek terug te laten komen komt het steeds ongeloofwaardiger over. Ook is het niet overtuigend dat een man al na een keer zoenen met een vrouw zegt dat hij van haar houdt. Vrouwen willen dit wel graag snel horen, maar mannen zit zo nu eenmaal niet in elkaar! Iets te romanistisch dus, zo af en toe. Door de romantiek wat af te zwakken zou het verhaal op mij geloofwaardiger overkomen.

Nog een punt wat de geloofwaardigheid niet ten goede komt zijn de vele toevalligheden in het boek. Elke persoon die Sanne per toeval tegen komt op straat, blijkt later tijdens haar periode in Italië terug te komen. En chagrijnige vrouw op het station blijkt de moeder van haar huisgenoot te zijn, een man in het theater iemand die Sanne in de trein heeft leren kennen, een meisje dat door Sanne beschuldigt wordt voor kofferdiefstal blijkt een huisgenoot te zijn en ga zo maar door. Ex-vriendjes, een oude zwager, huisgenoten, oude vrienden, werkelijk iedereen komt in Sanne’ haar leven door toeval. Dit zorgt af en toe voor een diepe zucht tijdens het lezen als er weer iemand op blijkt te duiken…

Buiten deze minpuntjes is Romance in Toscane vooral een heerlijk boek om even te ontspannen en bij weg te dromen. Verkerk is een ster in het beschrijven van een bepaalde sfeer van een land, in dit geval Italië. Verlies je in de romantiek van het prachtige land en laat je meeslepen door de impulsieve Sanne die je meeneemt tijdens haar periode in Toscane. Een vlot geschreven boek waarin de gebeurtenissen zich in rap tempo opvolgen. Even de wereld om je heen vergeten en wegdromen naar het mooie Italië.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

202

ISBN

9789086600168

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.