Literatuur & Romans Xander Uitgevers Januari 2015

Rivka

Citaat

Een heel geloofwaardig verhaal en het maakt emotie los bij de lezer. Een echte aanrader!

Rivka, ik beloof je dat ik je geen pijn meer zal doen. Nooit meer. Hij pakte mijn hand en kneep erin. Vanaf nu heb jij alles in de hand. Jij bepaalt. Ik volg.

Rivka Cohen, een redacteur, interviewt op een dag de bekende Amsterdams strafpleiter Daniel Rubenstein. Een man, veel ouder en getrouwd maar oh zo aantrekkelijk. De affaire begint. Ze zou graag zijn vrouw willen zijn, maar haar droom valt in duigen wanneer Daniel na een date niet meer terugkomt.

Rivka is de dochter van Isaac. Een Joodse man, die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers samen met zijn moeder is opgepakt, en op de trein is gezet. Het lukt hem om uit de rijdende trein te springen en te ontsnappen. Na een lange onderduikperiode overleeft hij de oorlog.

Daniel en Rivka ontmoeten elkaar jaren later. Rivka is ondertussen samen met Alex en samen hebben ze een dochtertje, Judith. Daniel is gescheiden. De terugkomst van Daniel in haar leven zorgt voor veel onrust. Zeker wanneer hij met de boodschap komt haar vader te willen ontmoeten.

Rivka is een boek die je niet wilt weg zetten. Bladzijde na bladzijde blijft het verhaal geboeid. De hoofdstukken van het heden en verleden wisselen elkaar af. Zo krijg je als lezer mee welk effect de oorlog op de volgende generatie heeft gehad. Het boek is opgedeeld in 2 delen. Deel 1 vertelt het verhaal van een jonge Rivka in 1995, en deel 2 is een sprong van 10 jaar waarin Rivka worstelt met haar nieuwe gezinsleven en de terugkomst van Daniel.

De karakters zijn goed uitgewerkt. Je krijgt het gevoel dat je met echte mensen te maken hebt. Daardoor is het verhaal ook heel geloofwaardig en maakt het emotie los bij de lezer. Een echte aanrader!

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Pagina

352

ISBN

9789401603133

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.