Science Fiction & Fantasy Luitingh Sijthoff Mei 2008

Ritus

Citaat

Een boek met weerwolven als de grote slechteriken. Voor mijzelf betekent dit al gauw genieten.

1764. Frankrijk. De bevolking van de Gévaudan (Z.O.-Frankrijk) leeft in angst omdat haar kinderen worden opgejaagd en vermoord. Wat is het voor verschrikkelijk Beest, dat geen jager kan vinden? De koning zet een torenhoge beloning op de kop van het Beest, zelfs het Vaticaan bemoeit zich ermee.

Onder de verschillende mannen die gedreven jacht maken op de onbekende verschrikking treffen we de Wildschut Jean Chastel, een man die een duister geheim met zich meedraagt. Hij beseft niet dat hij slechts een pion is in een spel dat tweehonderd jaar later nog niet is uitgespeeld.

Nu…
Voor de buitenwereld is Eric von Kastell een gevierd kunstenaar die naam en faam vergaart met zijn duistere, soms zelfs wrede, expressionistische schilderijen. De buitenwereld weet echter niet dat von Kastell de beelden opdoet tijdens zijn jacht op weerwolven en andere moordende gedaantewisselaars. Als de vader van Eric tijdens een van deze jachten wordt gedood, pikt de kunstenaar het spoor op van een soort naar wie zijn voorouders al jaren op zoek zijn: de afstammelingen van het Beest dat in de achttiende eeuw een ware terreur uitoefende onder de bevolking van Gévaudan.

Heitz is van zijn vertrouwde pad afgeweken en brengt ons nu een fantasy-thriller welke zich gewoon op aarde afspeelt. Wisselend in de achttiende eeuw en het heden. We volgen Jean Chastel op jacht naar het Beest, samen met zijn twee zoons. In het heden volgen we Eric von Kastell, een rijke macho weerwolf-killer. De overgang tussen de twee zorgt ervoor dat de lezer in een flink tempo blijft doorlezen. De meeste hoofdstukken eindigen in een cliffhanger en aan het eind van een hoofdstuk gaat het verhaal van het andere personage weer verder.

Beide verhaallijnen hebben hun eigen charme. Weerwolven passen voor mijn gevoel bij de achttiende eeuw. Mensen verdenken elkaar, want wie is de weerwolf? En er zijn nog geen hightech snufjes die het speuren makkelijker maken. De Franse weilanden en dorpjes vormen een goede setting voor vele spannende jachten.

Tijdens het lezen over Eric, deed het boek me geregeld aan de film ‘Underworld’ denken, veel hightech wapens en vuurgevechten. Ook dit is lang niet slecht. Eric versiert vrouwen bij de vleet, blijft altijd cool en is een gevreesde tegenstander. Deze stukken lezen lekker weg en zijn aardig spannend. Eric blijft wel wat voorspelbaar, elke verandering die het personage doormaakt kan iedereen al van een kilometer afstand zien aankomen.

Een boek met weerwolven als de grote slechteriken. Voor mijzelf betekent dit al gauw genieten. Het boek heeft een paar kleine mindere puntjes, maar de goede settings, vele spannende gebeurtenissen en de wisselingen van verhaallijnen zorgen dat iedereen snel door het boek wordt opgezogen. Een prima thriller die heerlijk weg leest.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

399

ISBN

9789024527809

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.