Literatuur & Romans De Kern Juni 2009

Recepten voor engelen

Citaat

Catrin vindt een oud boek op zolder, hiermee begint het prachtige verhaal. De mysterie rondom het boek houdt de lezer echt in spanning en je voelt met Catrin mee. De schilderijen in het boek lijken tot leven te komen.

Catrin Grieve wordt als tiener door haar moeder voor de zomervakantie naar haar twee oudtantes gestuurd die een hotel runnenin Kilvenny, aan de kust van Wales. Nietsvermoedend komt Catrin daar aan, maar algauw roept haar vreemde logeerpartij – een van de tantes blijkt al jaren dood te zijn – vragen op die niemand kan beantwoorden. In een van de verlaten zolderkamers van het hotel vindt Catrin een tweehonderd jaar oud Italiaans kookboek, Recepten voor engelen. Hoe meer ze te weten komt over de geschiedenis achter de prachtige schilderingen in het boek, hoe meer ze ontdekt over de geheimen van het verleden. Wanneer die zich stukje bij beetje prijsgeven, ontdekt Catrin dat sommige personen uit het verleden verweven zijn met het heden en dat zij de sleutel vormen tot de antwoorden op haar vragen.

Catrin wekt vanaf bladzijde een al sympathie op. Haar moeder kijkt niet naar haar om en lijkt Catrin liever kwijt dan rijk te zijn. Catrin wordt opgevangen door tante Ella, die al jaren in een isolement verkeert. En door Catrins komst lijkt Ella weer helemaal op te bloeien.
Ella heeft de dood van haar geliefde zus Alice nooit kunnen verwerken. Door de komst van Catrin komen de herinneringen weer terug en komt het leven in het prachtige huis aan de kust van Wales langzaamaan weer terug.

Catrin vindt een oud boek op zolder, hiermee begint het prachtige verhaal. De mysterie rondom het boek houdt de lezer echt in spanning en je voelt met Catrin mee. De schilderijen in het boek lijken tot leven te komen.

Dit is echt een geweldig mooi verhaal. Het boek grijpt en spreekt je meteen aan. De prachtige plaats waar het hotel zich bevindt, de zee, de tuin, de personages die erin mee spelen, alles komt tot leven in dit boek. Ik ben helemaal fan van Horton en hoop dat er snel weer zo’n prachtige historische roman in het verschiet ligt, waarbij je lekker weg kunt dromen. En nu maar even naar zolder wie weet wat daar te vinden is…..

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesLeestip
Uitgever
Verschenen
Pagina

368

ISBN

9789032511470

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld