Thriller & Spanning De Fontein Oktober 2007

Radeloos

Citaat

Radeloos is een spannende thriller, met alle ingrediënten die een goede thriller nodig heeft. Wantrouwen en psychologische spanning komen ruim aan bod in Radeloos.

Tijdens een bezoek aan een museum raakt Jessica in de drukte gescheiden van haar man en baby. Hoe ze ook zoekt, ze lijken van de aarde te zijn verdwenen. Radeloos gaat ze uiteindelijk alleen naar huis. Die avond wordt haar man mishandeld en bewusteloos op straat teruggevonden, van hun kind ontbreekt echter elk spoor. Een uitgebreid onderzoek levert de eerste dagen niets op en Jessica besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Ze moet blijven geloven in de terugkeer van haar eigen kind, maar iedereen in haar directe omgeving lijkt zich verdacht te gedragen. Wie staat er eigenlijk aan haar kant? Angstig wacht ze af tot haar man bijkomt. Maar zou zich nog wel herinneren wat er gebeurd is? En hoe goed kent ze hem eigenlijk?

Wat een verschrikkelijke nachtmerrie moet dit zijn voor ouders. Voor Jessica is het een dubbele klap omdat de doktoren niet zeker weten of haar man nog wel uit zijn coma ontwaakt. Niemand kan ze nog vertrouwen, dit komt vooral in de tweede helft van het boek aan bod. De spanning neemt alleen maar toe… Als haar broer, die verslaafd is aan alles wat los en vast zit, om de hoek komt kijken weet Jessica zich echt geen raad meer. Gedraagt haar nanny zich nu zo verdacht? Of ziet Jessica dingen die er niet zijn? Ook de politie lijkt niet erg betrouwbaar vindt Jessica, wat haar gemoedsrust niet ten goede komt. Ze gaat zelf op onderzoek uit en dit is niet zonder gevaar…

Radeloos is een spannende thriller, met alle ingrediënten die een goede thriller nodig heeft. Wantrouwen en psychologische spanning komen ruim aan bod in Radeloos. Vooral de band die een moeder met haar kind heeft vond ik heel mooi beschreven. In de eerste helft van het boek gaat het vooral over Jessica en hoe zij zich er letterlijk en figuurlijk door heen slaat, Seeber heeft dit zo mooi beschreven dat je ontzettend meeleeft met Jessica.

Jammer dat het einde ietwat voorspelbaar is, maar dat neemt niet weg dat Radeloos een geweldige psychologische thriller is. Seeber heeft een fantastisch debuut neergezet.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

352

ISBN

9789026110634

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.