Thriller & Spanning Compaan Uitgevers Juni 2010

Project Luvarine

Citaat

Brosens weet van een saai en op het eerste gezicht vreemd gegeven, margarine, toch een spannend en meeslepend verhaal te maken en dat is knap.

In de nieuwe Brosens raakt levensmiddelenconcern Filoux BV door de financiële crisis in een neerwaartse spiraal. Het management is toe aan vers succes. Dit dient zich aan in de vorm van Luvarine: een nieuw type margarine. Een gouden greep! Luvarine blijft bij hoge temperaturen compact én zacht: een puik product voor tropische contreien. Als het even meezit wordt het pad naar de miljoenen met ontwikkelingsgelden geëffend.
Dan komt laboratoriummedewerker Mira die fatale bijwerking op het spoor. Een schokgolf waart door het Filoux-imperium. Er slaan krachten toe die Mira drastisch de mond willen snoeren.

Mira is een laborante die een foute en zelfs verboden substantie in de margarine ontdekt. Als ze dit meldt aan haar chef Arie, en diens chef Carola, breekt de hel los. Mira wordt ontslagen en zelfs bedreigt om niets los te laten over dit product ten koste van haar goede naam en later zelfs haar leven. Felix is een vertaler van wie een collega op een vreemde manier zijn leven verliest. Voor zijn dood wist deze collega nog een rapport over Luvarine in zijn vak te leggen met een merkwaardig briefje erbij.

Op de voorkant staat “literaire thriller”, daar merk je gelukkig weinig van tijdens het lezen. Het boek leest vlot weg en heeft een leuke verhaallijn en sympathieke hoofdpersonen, op de bad guys na dan…

Brosens weet van een saai en op het eerste gezicht vreemd gegeven, margarine, toch een spannend en meeslepend verhaal te maken en dat is knap.

Het speelt zich af in Nederland en België, maar had ook net zo goed in Amerika of Engeland geplaatst kunnen worden. Het geeft eigenlijk wel een goed beeld van de manier van zaken doen van grote firma’s die het niet zo nou nemen met de regels en alles doen voor het gewin en het grote geld, ook al is dit een fictief boek.

Het plot is gecompliceerd maar toch op een één of andere manier goed te volgen, ook dat is knap, en er lopen meerdere verhaallijnen door het boek die elkaar alleen maar aanvullen en niet verwarren. Al met al dus een prima boek van een prima schrijver.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

336

ISBN

9789490374105

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.