Chicklit Luitingh Sijthoff Maart 2010

Prinses in de polder

Citaat

Prinses in de polder is een vermakelijk verhaal met veel humor met hier en daar wat wijze levenslessen. Harrewijn heeft alle personages een eigen karakter en verhaal gegeven wat het boek interessant maakt.

Sara Janszen is een wereldverbeteraar: ze reist de hele wereld over voor ontwikkelingsprojecten. Als ze voor een korte tussenstop in Nederland is, blijkt het thuis een grote chaos: het huwelijk van haar ouders staat op springen en Sara’s jongere zus, die topmodel in Parijs is, zit in de problemen.
Sara brengt haar vader – die nog geen ei kan bakken – in een pension onder en vertrekt halsoverkop naar Parijs. Daar komt ze bij toeval een man tegen die verdacht veel lijkt op Sander, de leuke journalist met wie ze in het vliegtuig naar huis in gesprek raakte. Zijn hij en deze playboy werkelijk dezelfde persoon?

Prinses in de polder is een vermakelijk verhaal met veel humor met hier en daar wat wijze levenslessen. Harrewijn heeft alle personages een eigen karakter en verhaal gegeven wat het boek interessant maakt. De problemen die zich in het verhaal voordoen zijn realistisch geschetst en kunnen haast in elke familie voorkomen, misschien al dan niet in hetzelfde formaat en hoeveelheid. De veerkrachtigheid van Sara in haar manier om met alle tragedie om te gaan is echt bewonderingswaardig. Harrewijn heeft de hoofdpersoon dan ook als een sterke en onafhankelijke vrouw neergezet. Grappig is dat ze zich zo bekommert om andere mensen, dat ze haar eigen belevenissen soms als fantasieën bestempeld, zoals wanneer ze bijvoorbeeld een leuke, knappe man in het vliegtuig naar huis ontmoet. Dat moet simpelweg een droom zijn geweest. Alle losse eindjes worden met de laatste paar bladzijdes aan elkaar geknoopt en er ontplooit zich een verrassend plot dat de lezer verbaast. Een leuk boek voor een mooie zomerdag, dat je in een ruk uit hebt.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Verschenen
Pagina

288

ISBN

9789021803357

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.