Jeugd Callenbach Juni 2008

Prins Caspian – the movie storybook

Citaat

Een prachtig verhaal en een absolute aanrader voor kinderen én volwassenen. Alleen zou ik iedereen wel aanraden deze versie te laten liggen, er zijn mooiere versies te krijgen. Koop bijvoorbeeld de omnibus, dan heb je alle zeven boeken in een keer en kun je heerlijk wegdromen met de prachtige verhalen in Narnia.

Narnia is het land tussen de lantaarnpaal en het kasteel Cair Paravel: dieren kunnen er spreken en er gebeuren wonderlijke dingen. Peter, Susan, Edmund en Lucy gaan na de vakantie weer op weg naar hun kostschool. Als ze staan te wachten op het station, gebeurt er iets vreemds… Plotseling zijn de kinderen terug in Narnia!
De laatste keer dat zij hier waren regeerden zij er als Koningen en Koninginnen, maar nu treffen zij het land heel anders aan. Cair Paravel is verwoest en de bomen spreken niet meer. Samen met Prins Caspian binden zij de strijd aan tegen de slechte koning Miraz om de troon te veroveren voor Prins Caspian.

Prins Caspian is het tweede boek in de Narnia reeks. (Hoewel het in de tijdslijn van Narnia op de vierde plaats komt). Het boek is inmiddels verfilmt en daarom is deze filmeditie uitgegeven. De kinderen Pevensie die we nog kennen uit het eerste boek, Het betoverde land achter de kleerkast, komen opnieuw in Narnia terecht. Narnia is niet zoals het geweest is en een nieuw kwaad bedreigt het land. Aan de kinderen en hun nieuwe vriend, Prins Caspian, om weer orde op zaken te stellen in Narnia.

Het is goed te merken dat de kronieken van Narnia de tand des tijds goed hebben doorstaan. Hoewel het oorspronkelijke boek uit 1951 komt, is het nog net zo spannend als toen. Narnia is een prachtige wereld waar overal spannende gebeurtenissen kunnen gebeuren. Sprekende dieren, magie, spannende gevechten, alles zit erin. Aangezien we de Pevensie kinderen nog kennen uit het vorige boek, hoeft er geen tijd verspilt te worden met introductie en krijgt het boek direct een stevige vaart. Van begin tot eind leest het boek als een raket.

Ik heb alle Narnia boeken al meerdere keren gelezen en blijf ervan genieten. Prins Caspian is hier dan ook geen uitzondering op. Als ik op alleen het verhaal zou moeten afgaan, zou dit boek zonder meer vijf sterren hebben gekregen. De reden dat ik dit boek toch 4 1/2 sterren heb gegeven is de uitgave. Het boek voelt een beetje aan als reclame voor de flim. Er zitten foto’s in van scènes uit de film en het boek bevat een DVD met daarop wat stukjes uit de film. Dit vind ik echt jammer, ik laat het liever aan mijn fantasie over hoe Narnia en alle figuren uit dit boek eruit zien.

Een prachtig verhaal en een absolute aanrader voor kinderen én volwassenen. Alleen zou ik iedereen wel aanraden deze versie te laten liggen, er zijn mooiere versies te krijgen. Koop bijvoorbeeld de omnibus, dan heb je alle zeven boeken in een keer en kun je heerlijk wegdromen met de prachtige verhalen in Narnia.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesVerfilmdBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

190

ISBN

9789026614903

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld