Bundels, Columns, Strips Luitingh Sijthoff April 2008

Prins Ajatasattoe

Citaat

Voor de rest, iedereen die geïnteresseerd is in het Boeddhisme of Boeddha, deze reeks vormt een ideale wijze om er meer te weten van te komen.

In het koninkrijk Magadha maakt de jonge prins Ajatasattoe zich ernstig zorgen om de profetie die zegt dat hij op een kwade dag zijn vader zal doden. Hij wijst Boeddha aan als hoofdschuldige voor de breuk die inmiddels tussen hem en zijn vader is ontstaan.

Met het zevende deel krijgen we weer een nieuw inzicht in het levensverhaal van Boeddha. We komen weer in aanraking met oude bekenden en er worden een aantal nieuwe karakters geïntroduceerd. We volgen wisselend Boeddha, omringt door zijn reisgenoten en prins Ajatasattoe, bijgestaan door Devadatta. Alles weer verteld en getekend door Osamu Tezuka.

Eigenlijk heb ik alles wat ik kan zeggen over deze reeks al gezegd in eerdere recensies van de Boeddha reeks. Het verhaal gaat verder waar het gebleven was en wijkt niet af van de eerder ingezette koers. Dit hoeft gelukkig ook niet, want de vorige delen waren al een genot om te lezen. Dit deel is iets spannender dan de voorgaande. We kennen de karakters inmiddels wat beter en dus zijn er geen lange introducties meer nodig. Dankzij het inmiddels heldere inzicht in de denkwijzen van de karakters, is het makkelijker om hun keuzes te verklaren. Dit deel bevat met name meer intriges, welke duidelijk worden weergegeven.

Inmiddels is de serie bijna ten eind, deel zeven is alweer het een na laatste deel. Degenen die de vorige delen al in de kast hebben staan, hebben deel 7 er waarschijnlijk inmiddels al naast staan. Voor de rest, iedereen die geïnteresseerd is in het Boeddhisme of Boeddha, deze reeks vormt een ideale wijze om er meer te weten van te komen.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Verschenen
Pagina

417

ISBN

9789024522507

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.