Jeugd The House of Books Augustus 2009

Pretty Little Liars 4: Je moet niet alles geloven wat ze zeggen

Citaat

Shepard heeft weer een manier gevonden om nóg een deel te kunnen schrijven. Ik krijg hierdoor het idee dat Pretty Little Liars het enige idee is dat Shepard heeft om schrijfgebied en dat ze zo lang mogelijk van het succes wil profiteren.

In Rosewood deelden vijf beste vriendinnen ooit alles: kleding, make-up en hun diepste geheimen. Voor Aria, Spencer, Hanna en Emily was het leven volmaakt… totdat Alison – de mooiste en populairste van hen allemaal – plotseling verdween. Nu krijgen ze verontrustende berichtjes van de mysterieuze ‘A’ en zijn hun rijke leventjes in een nachtmerrie veranderd. Emily woont inmiddels bij haar zeer conservatieve, saaie familie. Aria zit opgescheept met haar vader en zijn vriendin en Spencer is bang dat ze iets met Alisons dood te maken heeft. Maar Hanna heeft het het moeilijkst van allemaal: zij ligt in het ziekenhuis en moet vechten voor haar leven omdat zij te veel weet…

De meiden moeten de waarheid zien te achterhalen over Ali, over A en over wat er met Hanna is gebeurd, voordat een van hen het volgende slachtoffer wordt.

Deel vier is een boek waarvan je hetzelfde kan verwachten als de eerste drie delen. Het is zeker aan te raden de eerdere delen te lezen voor je aan dit vierde deel begint. Het boek zet de bekende ingezette verhaallijn voort en daardoor is er weinig nieuws onder de zon. Het draait nog steeds allemaal op de oppervlakkige leventjes van de jonge meiden uit Rosewood. Wat leuk aan het verhaal is, zijn hun gebeurtenissen en geheimen. Deze komen bijna in het extreme, en zie je in Nederland niet snel gebeuren. Als lezer waan je je dus echt in het rijkelui leven van het Amerikaanse stadje.

Het vierde deel bevat eindelijk de langverwachte ontknoping. Ten minste, dat lijkt in eerste instantie zo. Toen de ontknoping eindelijk vier en bekend werd wie de mysterieuze A bleek te zijn, dacht ik het boek met een tevreden gevoel weg te kunnen leggen. Helaas bleek dit niet het geval. Shepard heeft weer een manier gevonden om nóg een deel te kunnen schrijven. Ik krijg hierdoor het idee dat Pretty Little Liars het enige idee is dat Shepard heeft om schrijfgebied en dat ze zo lang mogelijk van het succes wil profiteren. Toch weer een ontevreden gevoel.

De liefhebbers van deze serie kunnen zonder aarzelen deel 4 aanschaffen. Hopelijk weet Shepard met deel vijf ook nog verschil te maken, al vrees ik het ergste…

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Pagina

272

ISBN

9789044321838

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.