Jeugd Unieboek Het Spectrum Mei 2016

Pinokkio, de ondeugende pop

Citaat

Wat meteen opvalt is dat het boek mooie 'ouderwetse' tekening bevat die erg kleurrijk zijn.

De arme, eenzame houtsnijder Geppetto heeft één grote wens: een zoon. De blauwe fee doet haar best zijn wens in vervulling laten gaan. Uit een stuk hout tovert zij een ondeugende pop. Maar zal Pinokkio ooit een echte jongen worden?

Wat meteen opvalt is dat het boek mooie ‘ouderwetse’ tekening bevat die erg kleurrijk zijn. Dit maakt dat je direct de afbeelding wilt bekijken en het boek erbij pakt. Ook de cover is haast nostalgisch te noemen. Voor de jongere kinderen kan het boek af en toe wat spannend en soms zelf eng zijn. Denk bijvoorbeeld aan de tekening van de monstervis met zijn bek wijd open…

Het boek heeft een mooi formaat. Het is aan de grote kant, maar juist daardoor makkelijk vast te pakken door kinderen. Het is niet dusdanig groot dat het niet handzaam meer is.

Het sprookje zelf behoort tot de klassiekers en zal voor weinigen onder ons geheimen hebben. Ook in dit boek is het sprookje weergegeven zodat we het kennen van het oorspronkelijke verhaal. En met deze prachtige tekeningen erbij wordt Pinokkio zeker recht aan gedaan.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

32

ISBN

9789000350445

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld