Karakter Uitgevers April 2017

Pijngrens

Citaat

Wederom een boek wat door de korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl erg prettig wegleest.

Juli 2014. Het leven van Annemiek Verwey, Bridget Homberg en Maxim Teeven lijkt in balans te zijn. Maar dan worden ze geconfronteerd met een vliegtuigramp die herinneringen wakker maakt aan een ramp die jaren geleden plaatsvond en die nog niet goed is verwerkt.

Ze zoeken ieder voor zich naar manieren om de onrust en de angst waar ze last van hebben te bezweren. Daarbij komt Annemiek voor een cruciale beslissing te staan, moet Bridget alles op alles zetten om de koers die ze gekozen heeft overeind te houden en maakt Maxim voor de tweede keer in zijn leven een onherstelbare fout. Aanvankelijk staan de oplossingen die ze moeten kiezen los van elkaar, tot ze ontdekken dat hun persoonlijke geschiedenis al lange tijd onverbrekelijk aan die van de anderen verbonden is. Maar ze ontdekken ook wie ze in de loop der jaren geworden zijn.

De vliegtuigramp op Tenerife in 1977 had een grote impact op de levens van Annemiek, Maxim en Bridget. Annemiek verloor haar grote liefde, Maxim verloor zijn broer en Bridget verloor in een klap haar beide ouders, haar zus en haar zwager.
Als de MH17 in de zomer van 2014 boven Oekraïne wordt neergehaald en wederom iemand uit hun omgeving komt te overlijden worden oude wonden weer opengehaald. Alle drie zoeken ze naar een manier om met hun gevoelens van angst en onrust om te gaan.

Annemiek zit vast in een verstandshuwelijk terwijl ze rouwt om haar verloren liefde. Maxim zit in een ongelukkige relatie terwijl hij nog altijd verlangt naar zijn ex-vrouw Bridget. Hij doet werkelijk alles om haar weer terug te krijgen.
Bridget komt uit een huwelijk met huiselijk geweld. Ze doet haar uiterste best om dit verborgen te houden voor haar zoon Thijmen. Ze wordt nog altijd gestalkt door haar ex Maxim.
In de loop van het verhaal krijgen Annemiek en Bridget contact met elkaar waardoor allerlei puzzelstukken op hun plaats lijken te vallen. Niets is meer wat het lijkt.

Zoals altijd in de boeken van Loes den Hollander wordt ook nu het verhaal opgebouwd in drie delen; Annemiek, Maxim en Bridget. Afgewisseld met dagboekfragmenten van Annemiek waarin ze tegen haar verloren liefde praat.
Wederom een boek wat door de korte hoofdstukken en vlotte schrijfstijl erg prettig wegleest.
Geweldig hoe Loes den Hollander toch elke keer weer allerlei nieuwe verhaallijnen en plotwendingen weet te beschrijven alsof je het zelf van dichtbij meemaakt.

Ik ben en blijf groot fan!

 

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Pagina

320

ISBN

9789045212814

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.