Chicklit Sirene Januari 2009

Peuters op hol

Citaat

Het blijft een prima boek en ook de glimlach komt regelmatig om de mond, maar vernieuwend is het zeker niet. Grappig op bepaalde momenten, maar tevens irriterend op andere momenten.

In Peuters op hol beschrijft Eckler de gekte die hoort bij het opvoeden van een peuter. Voorbij is de tijd waarin je kind luisterde als je ‘nee’ zei, en elke schattige outfit droeg die je uitkoos. Nee, tegenwoordig reageren de kleine schatjes waarschijnlijk met een staalhard ‘ik haat jou’ op pogingen tot discipline en kan kledingkeuze leiden tot een complete zenuwinzinking.

Peuters op hol is een grappig en waarschijnlijk voor moeders heel herkenbaar boek. Ik vind het vooral een herhaling van zetten gezien haar eerdere twee boeken. Ging het eerste boek nog over haar zwangerschap en het tweede boek over de babytijd, nu wordt de peutertijd van a tot z doorgenomen. Hierna volgen ongetwijfeld nog de kleutertijd, de basisschooltijd, de pubertijd… Het lijkt wel of Eckler totaal geen inspiratie heeft en daarom kiest voor een herhaling van zetten.

Het blijft een prima boek en ook de glimlach komt regelmatig om de mond, maar vernieuwend is het zeker niet. Grappig op bepaalde momenten, maar tevens irriterend op andere momenten. Zo noemt Eckler haar partner al vanaf boek een Verloofde en dat werkt vermoeiend. Die man heeft toch ook een naam?!?

Leuk boek indien je nog niet de eerdere twee delen van deze serie hebt gelezen. Drie van hetzelfde soort boeken is gewoon echt een overdosis, een boek is nog goed te doen. Houd het dus leuk voor jezelf.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

285

ISBN

9789058314925

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.