Waargebeurd TM Trademark Juni 2008

Overboord

Citaat

Voor iedereen die de reportage op televisie heeft gezien, zal het boek weinig nieuws brengen. Toch is het boek zeer boeiend en interessant om te lezen.

Op zondag 3 februari 2008 kijken er 7,6 miljoen mensen naar het programma van Peter R. de Vries. Voor het oog van de verborgen camera bekent Joran van der Sloot aan infiltrant Van der Eem wat zijn rol was in de zaak Natalee Holloway. De uitzending slaat wereldwijd in als een bom. 

Wie is deze Van der Eem? Verslaafde of liefdevolle vader en echtgenoot? Crimineel of geslaagd zakenman? Waarom kreeg juist hij Joran van der Sloot aan het praten? Deze vragen hielden Nederland, Aruba én Amerika wekenlang in hun greep. Voor Beth Holloway, Natalees moeder, was hij in elk geval een held en voor Peter R. de Vries een geschenk uit de hemel. 

2008 is het jaar dat het leven van Van der Eem op zijn kop kwam te staan en de hetze losbarstte rond zijn persoon. Hij deed, nadat de zaak Holloway gesloten was, de hele wereld op zijn grondvesten schudden met zijn ‘bekentenis’ van Joran van der Sloot in de geruchtmakende zaak omtrent de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway in de zomer van 2005 op Aruba. Van der Eem tracht in het hele boek zijn goede bedoelingen te laten doorschemeren, maar iedereen die de eerste 20 pagina’’s van zijn boek leest weet meteen dat hij het in eerste instantie deed voor het geld; 250.000 harde euro’’s wel te verstaan. Hoewel dit gedurende het hele boek in je achterhoofd blijft zitten, is het een boek dat wel degelijk weet te boeien. Vanaf de eerste pagina al, dat begint met een voorwoord van Peter R. de Vries. Al snel wordt duidelijk dat Van der Eem qua persoon een soort Jackyll en Hyde is, duidelijk een man met twee kanten. 

Voor iedereen die de reportage op televisie heeft gezien, zal het boek weinig nieuws brengen. Toch is het boek zeer boeiend en interessant om te lezen. Zagen we in de reportage alleen de daadwerkelijke gesprekken tussen Van der Eem en Van der Sloot, in het boek krijgen we alles te horen wat eraan vooraf ging. Zo spendeerde Van der Eem honderden euro’s aan online pokeren en tientallen uren aan doelloos rondrijden in de straten van Nederland. Misschien is het juist dat wat het boek zo interessant maakt en dat extra beetje toevoegt. De lezer krijgt echt een kijkje in de wereld van Joran van der Sloot.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

320

ISBN

9789049900793

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.