Science Fiction & Fantasy Mynx September 2005

Oudste

Citaat

De wereld, inwoners en magie zijn allemaal prachtig beschreven, veel boeiende karakters en veel mooie plaatsen. Daarnaast zijn Eragon en Saphira leuke hoofdpersonen om te volgen. De relatie tussen beide wordt steeds sterker en gaat steeds dieper.

WAARSCHUWING: deze review gaat over het tweede deel van een fantasy-reeks en kan dus spoilers bevatten.

Het leven van de jonge boerenzoon Eragon veranderde van de een op de andere dag toen hij in het woud een raadselachtige blauwe steen vond. Deze steen bleek een drakenei te zijn en toen het openbarstte was Eragon getuige van de geboorte van een drakenjong. Tussen Eragon en de draak, Saphira, ontstond een speciale band. Niet lang daarna ontdekte Eragon dat hij de laatste der Drakenrijders was en begon hij aan zijn gevaarlijke queeste op zoek naar zijn ware afstemming. 

Eragon en zijn draak Saphira hebben het rebellenrijk van de Varden gered van de troepen van koning Galbatorix, de wrede heerser van het keizerrijk. Nu moet Eragon naar Ellesméra, het land van de elfen, waar hij verder getraind zal worden in de kunst van de magie en het zwaard. Vaardigheden die onmisbaar zijn voor een drakenrijder. 
Intussen moet zijn neef Roran een beslissende slag voeren in Carvahall. Is koning Galbatorix sterk genoeg om het verzet te verpletteren? Wat de uitkomst ook is, Eragons leven is nog steeds in groot gevaar… 

Oudste is alweer het tweede deel van de Erfgoed reeks. Het eerste deel kwam onder mijn aandacht nadat de film was uitgebracht en was een heerlijk boek om te lezen. Spannend, vol intriges en grote veldslagen. Ik kon dan ook niet wachten om het tweede deel te lezen. Het tweede deel gaat verder waar het eerste ophield. Eragon vertrekt naar Ellesméra om daar zijn training te voltooien. Ondertussen wordt Carvahall bedreigt door Galbatorix. Eragons neef, Roran, zal alles op alles moeten zetten om zijn dorp te redden. 

In het boek volgen we afwisselend Eragon en Roran. Dit verschilt van het eerste boek, waar de lezer uitsluitend Eragon volgde. Het geeft echter een leuke afwisseling, beide avonturen zijn erg spannend. Eragons verblijf bij de elfen is fantastisch beschreven. Elke bladzijde brengt nieuwe ontdekkingen en mooie plaatsen met zich mee. De training die Eragon en Saphira volgen is uitvoerig beschreven, maar verveeld geen moment. 

De grote veldslagen spelen zich voornamelijk rondom Roran af. In tegenstelling tot Eragon komt Roran weinig prachtige plaatsen tegen. Wel veel strijdtonelen, in een poging om zijn dorp te beschermen. De afwisseling tussen beide is een perfecte mix. Aan de ene kant het wat rustige en idyllische verblijf bij de elven, aan de andere kant een verhaal vol strijd en spanning. Je blijft lezen op deze manier. 

De wereld, inwoners en magie zijn allemaal prachtig beschreven, veel boeiende karakters en veel mooie plaatsen. Daarnaast zijn Eragon en Saphira leuke hoofdpersonen om te volgen. De relatie tussen beide wordt steeds sterker en gaat steeds dieper. Als lezer voel je je hier erg bij betrokken. 

Om kort te gaan, een geweldig boek en een must-have voor elke fantasy liefhebber. Nog een woord van waarschuwing, de verfilming van Eragon doet het boek absoluut geen eer aan. Dus mocht je de film hebben gezien en lijkt het boek daarna niet aantrekkelijk meer, lees dan alsnog het boek, het is absoluut beter dan de film. Zucht, en nu maar wachten tot deel drie uitkomt… 

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

448

ISBN

9789022542583

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.