Thriller & Spanning A.W. Bruna September 2016

Orphan X

Citaat

Hoewel ik zelf minder gecharmeerd ben van actiethrillers, is het een aanrader voor een ieder die van dit genre houdt.

Hij is een mythische figuur, een man wiens naam alleen maar wordt gefluisterd. De Nowhere Man. Er wordt beweerd dat hij alles zal doen om je te beschermen als je om zijn hulp vraagt en dat hij nooit faalt. Maar de Nowhere Man is geen sprookje, hij bestaat echt…

Evan Smoak zet zijn aanzienlijke persoonlijke vaardigheden en middelen in om hen te helpen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Als kind werd hij geselecteerd voor het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma binnen de geheime dienst. De Orphans werden opgeleid tot de beste sluipmoordenaars ter wereld en de allerbeste onder hen was Orphan X: Evan Smoak. Maar op een dag verdween Evan in het niets.

In het verleden heb ik meermaals boeken van deze auteur gelezen. Vooralsnog wat ik altijd positief, op zijn laatst verschenen boek na. Orphan X is een volledig nieuwe serie van zijn hand en door de hype op social media was ik erg benieuwd naar dit boek.

Wat meteen opvalt is dat het verhaal erg veel vaart en actie bevat. Je merkt ook dat Hurwitz over de nodige technische kennis beschikt. De achtervolgingen en kogels vliegen je op de oren en tijd om op adem te komen is er eigenlijk niet. Nadeel hiervan is wel dat de personages wat ondergeschikt blijven. Als er weer een dode valt doet dit dan ook weinig met mijn gevoelens.

Door de prettige schrijfstijl van Hurwitz is het boek tevens goed te behappen voor personen die niet vaak actiethrillers lezen. Het boek bevat veel korte en bondige hoofdstukken die worden afgesloten met een kleine cliffhanger. Dit maakt dat je het boek er snel even bij pakt om een paar hoofdstukken te lezen. De ontknoping zit goed in elkaar maar is niet wereldschokkend. En hoewel ik zelf minder gecharmeerd ben van actiethrillers, is het een aanrader voor een ieder die van dit genre houdt.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

BadgesBoekenreeks
Uitgever
Verschenen
Pagina

389

ISBN

9789400507388

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.