Thriller & Spanning De Fontein Juni 2008

Orion

Citaat

Orion is een thriller met al zijn elementen; spanning, goede uitdieping van personages, levensechte situatieschetsen, onverwachte wendingen en een goed slot.

Met één enkel schot in het achterhoofd is de Zuid-Afrikaanse antiekhandelaar Smit vermoord. Uit zijn kluis is een groot geldbedrag verdwenen en de enige aanwijzingen zijn een stukje papier en het moordwapen, een M16 ― een wapen dat meestal gebruikt wordt door huurlingen en zelden door inbrekers. De ex van het slachtoffer beweert dat hij een testament heeft nagelaten waarin zij tot enige erfgenaam werd benoemd, maar het is nergens te vinden. Zatopek ‘Zed’ van Heerden, privédetective en ex-politieagent, krijgt zeven dagen de tijd om het testament boven water te krijgen. Anders vervalt de erfenis aan de staat.

Tijdens zijn speurtocht komt Van Heerden tot de verbazingwekkende conclusie dat een groot deel van het leven van het slachtoffer volslagen onbekend is. Waar kwamen deze man en zijn Amerikaanse dollars vandaan? Langzaam komt de waarheid aan het licht en uiteindelijk blijkt niemand die bij de zaak betrokken was te zijn wie hij beweert. Van Heerden raakt verstrikt tussen zijn vroegere vrienden bij de politie, de geheime dienst en de moordenaar.

Meyer is auteur van Zuid-Afrikaanse afkomst. Hij gebruikt deze omgeving ook voor zijn boeken. Armoede, apartheid en corruptie zijn elementen waarmee Meyer speelt. Dit diept hij ook grondig uit en vormen een goede omgeving voor zijn thrillers. Natuurlijk gebruikt hij ook basiselementen van een thriller zoals persoonlijke problemen rond een hoofdpersoon. 

Sinds het lezen van Feniks ken ik Meyer als auteur. Over Feniks had ik al lovende woorden in een eerdere recensie, natuurlijk kon het een toevalstreffer zijn dat het boek zo goed was. Na het lezen van Orion ben ik van een andere mening. Meyer is een groot auteur, zijn schrijfwijze is ronduit fantastisch. 

Het boek Orion heeft een goede opbouw en zit gewoon goed in elkaar. Het is een thriller met al zijn elementen; spanning, goede uitdieping van personages, levensechte situatieschetsen, onverwachte wendingen en een goed slot. Als extra gooien we er een dosis humor bij. Niet makkelijk, maar Meyer is hierin wel geslaagd.

Als extra noot wil ik graag meegeven dat het erg leuk is dat Meyer personages uit Feniks laat terugkomen in Orion. Ditmaal wel als bijrol maar je herkent als lezer meteen de persoon met zijn eigenschappen. In Feniks was Mat Joubert de hoofdpersoon, in Orion komt hij kort langs als bijfiguur. 

Kortom Meyer, houd alsjeblieft dit niveau vast en schrijf meer verhalen, want hiermee maak je veel lezers gelukkig.

Beoordeling

Waardering Boekreviews
 
Waardering
 
 
 
 
 


 
Eind beoordeling
 
 
 
 
 


Waardering bezoekers
 
Waardering

 
Gemiddelde
 
 
 
 
 Gegevens van boek

Uitgever
Verschenen
Pagina

352

ISBN

9789026123498

Plaats een reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gekoppeld